Ми у Facebook
27.02.2014, 07:32

У березні піднімуться ціни на алкоголь

Із 1 березня поточного року підвищено ставки акцизного податку на алкогольні напої, слабоалкогольні напої, спирт етиловий, вина ігристі та вина газовані на рівні 14%. Це регламентується змінами, внесеними Законом України від 19.12.13 №713-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків».
Ставку акцизного податку за 1 літр 100-відсоткового спирту підвищено з 49,49 грн. до 56,42 грн.

Чи сильно відрізняються ціни на продукти на ринках та у магазинах Рівного?

Одночасно підвищується і сума акцизного податку за одиницю маркованої продукції, яка нанесена на марку акцизного податку у відповідності з міцністю та місткістю алкогольної продукції.

Так з 1 березня 2014 року 0,5 л алкогольні напої міцністю 40% будуть марковані марками акцизного податку з нанесеною на них сумою акцизного податку 11,284 грн. замість 9,898 грн.

У Рівному обмежили продаж алкоголю

Звертаємо увагу, що марки акцизного податку, які не можуть бути використані через невідповідність нанесеної на них суми акцизного податку сумі, визначеній з урахуванням діючої ставки акцизного податку на дату розливу продукції, повернуті суб'єктами господарювання та ті, що зберігаються у продавців марок, підлягають знищенню в місячний строк після зміни ставки акцизного податку відповідно до встановленого порядку.

У яких банках встановлений ліміт на зняття готівки?

При цьому алкогольні напої, які вироблені в Україні або імпортовані в Україну до набрання чинності внесеними відповідним законом змінами щодо маркування, знаходяться в обігу до їх повної реалізації в межах терміну придатності для споживання.

ГУ Міндоходів у Рівненській області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ