Ми у Facebook
02.03.2014, 19:38

Колега новопризначеного голови Рівненської ОДА розповів про його позитивні та негативні риси

Депутат Рівненської обласної ради та завідувач кафедри документознавства та інформаційної діяльності НаУ "Острозька академія" Сергій Штурхецький розповів про позитивні та негативні риси свого колеги - теж викладача "Острозької академії", а від сьогодні - новопризначеного голову Рівненської ОДА.
Своїми роздумами про призначення Сергія Рибачка на посаду голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Штурхецький поділився на своїй сторінці у фейсбуку:

- Стосовно призначення Сергія Рибачка головою Рівненської ОДА...Несподівано. Але при тому, що область була віддана за давнім підкилимною традицією української політики Свободі - чи не найкраща кандидатура. Сергій має розум (єдине, я не впевнений, що це є критично важливим для "губернатора"). Сергій знає історію (його наукові інтереси - в часах повоєнних і посткомуністичних, в окресах Східної Європи). Сергій добре розбирається у виборах (від юридичних, до організаційних і піар-складових).

На Рівненщині - новий голова облдержадміністрації

Все, що Ви знаєте про Олега Осуховського як політика, про мене - це зрештою, його заслуга. Сергій має досвід державної служби (в якості помічника-консультанта нардепа) та роботи в місцевому самоврядуванні (і зараз є депутатом Острозької міськради). При цьому зауважу, що особисто не поділяю багатьох поглядів Сергія, про що ми сперечалися не раз. Але - сперечалися, тобто говорили. Зрештою, з розумною людиною і посперечатися приємно...

З іншої сторони - нікому би не побажав (а тим більше зараз) такого призначення. Всі розуміють ризики і втрати. Сергій, думаю, це прекрасно теж розуміє. Тому поставили розчищати авгієві конюшні "чужого" для Системи - кого цій Системі не жаль..якшо шо...

Хотів би попросити рівнян (особливо - творчу інтелігенцію) не робити поспішних висновків на підставі тільки того, що як же - "тож учора з ним десь пиво пили/на КВН ходили/на парах були" - і ось тут..Пора дорослішати. Відбувається зміна поколінь в політиці. І той/та, зким вчора пиво пили/на футбол ходили стає міністром, губернатором, депутатом. Це-нормально. Так і має бути. І наші приятельські стосунки в минулому не повинні мати навіть натяку на панібратство в майбутньому. У кожного своя робота - сюжети робити, студентів вчити, концерти влаштовувати, державним управлінням займатися...

Нові голови облдержадміністрацій [СПИСОК, ДОСЬЄ]

Сергій має певні негативні риси, які сподіваюся, під час виконання владних повноважень не набудуть загрозливих масштабів. Ну і палить він, зрештою - хто не без гріха?

А тепер - про головне. Незважаючи на те - хто він, як він і "чий" він - зараз, в стані військовому - про все забулися і чітко консолідувалися. Від Сергія зараз багато чого залежить. На ньому персоніфікована відповідальність. Але ще більше залежить від нас з вами - від нашої підтримки його діяльності. Цей пост - остання моя спроба (до врегулювання військового конфлікту) ПУБЛІЧНОГО аналізу чи критики діяльності голови Рівненської облдержадміністрації.

Перепрошую, я хоч і журналіст, і депутат, і викладач, - але насамперед сьогодні я - офіцер (поки що запасу) Збройних Сил України. Чим мені воювувати (останнім часом, здається, пишу краще, ніж стріляю) - вирішуватиме командування. Але (на повному серйозі) внутрішніх суперечок у цей момент ми допустити не маємо права. Хай Бог вбереже Україну! Разом - переможемо!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ