Ми у Facebook
04.03.2014, 09:22

На Рівненщині засуджені беруть участь в судових засіданнях онлайн

В Дубенській виховній колонії управління ДПтС України в Рівненській області встановлено та підключено мобільну систему відеоконференцзв’язку. Це дає можливість проводити судові слухання за участю засуджених не виїжджаючи за межі установи.
З прийняттям нового Кримінального процесуального кодексу України учасникам судового процесу передбачено можливість приймати участь у судовому засіданні в режимі відео конференції в порядку, встановленому процесуальним законом, у відповідності до вимог Закону України «Про судоустрій та статус суддів» доручень Президента України та Другого додаткового протоколу до Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах.

Усім пенсіонерам Рівненщини перерахували лютневі гроші

Для застосування такої прогресивної норми законодавства в Дубенській виховній колонії було встановлено та підключено мобільну систему відеоконференцзв’язку. Для цього на території колонії обладнано спеціальне приміщення. Працівники сектору ІТЗО, зв’язку та інформатизації забезпечили належну якість зображення та звуку, інформаційної безпеки, - повідомляє старший інспектор групи по контролю за виконанням судових рішень Дубенської виховної колонії
управління ДПтС України в Рівненській області Юрій Шатковський
. - Система успішно пройшла тестування при введенні в експлуатацію. Дане устаткування дає можливість проводити судові слухання за участю засуджених не виїжджаючи за межі установи, що значно скорочує терміни призначення засідань, адже не витрачається час на етапування до суду.

На Рівненщині допомагають створювати дитячі будинки сімейного типу

Перші судові засідання відбулися восени, де дистанційно взяли участь двоє вихованців установи. Засудженим спочатку було дещо незвично спілкуватися у такий спосіб, проте переборовши перше хвилювання вони досить впевнено відповідали на запитання судді та прокурора, щодо визнання своєї вини у вчинених злочинах та позитивних планах на життя в майбутньому. Вислухавши всі сторони судового процесу, суддя видалився до нарадчої кімнати, а повернувшись, ухвалив рішення щодо умовно – дострокового звільнення від подальшого відбування покарання обох вихованців.

Всього в Дубенській виховній колонії вже проведено 20 таких судових засідань.





На правах реклами