Ми у Facebook
04.03.2014, 14:00

Про що говорив Володимир Путін на прес-конференції

Декілька хвилин тому завершилася прес-конференція президента Російської Федерації у Ново-Огарьово (Московська область, Росія) щодо ситуації в Криму та Україні загалом. Найголовніші тези Володимира Путіна.
Прес-конференція Володимира Путіна ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Щодо введення російських військ в Україну:

"Поки такої необхідності немає. Але можливість така є. Проведені Росією військові навчання ніяк не пов'язані з подіями в Україні"

Щодо екс-президента України Віктора Януковича:

"Він і так здав, по суті, всю владу, і у нього, я вважаю, і я йому про це говорив, не було жодних шансів переобратися. Всі з цим згодні, всі мої колеги, з якими я говорив в останні дні по телефону. Янукович - єдиний юридично легітимний президент країни, хоч і без політичного майбутнього".

Щодо загальної ситуації в Україні:

"Будучи президентом, Янукович не застосовував сили і навіть віддав наказ вивезти усі міліцейські сили з міста. Опозиція добилася зворотного результату, розкачали схід і південь України. Ця революційна ситуація складалася з перших днів незалежності України і при кожному президентові українці хотіли кращого. В результаті — корупція, якої в Росії й не бачили. Народ хотів змін, але не можна виправдовувати незаконні зміни. На пострадянських теренах дуже хитка економіка. Вихід за рамки конституційного поля — помилка. Я не вітаю зміну влади шляхом Майдану, але водночас розумію людей на Майдані, які вимагають та потребують кардинальних змін, бо вже звикли, що одні шахраї замінюють інших".

Щодо майбутніх президентських виборів в Україні:

"Якщо вибори будуть відбуватися при такому ж терорі, як зараз, ми їх не визнаємо".

Щодо загальної ситуації в Криму:

"Ситуація в Криму стабілізувалася, українська армія не пішла проти народу. Люди приходили, блокували підрозділ збройних сил і домовлялися з ними про те, щоб вони підкорилися волі народу, що проживає на цій території. Ситуація, напружена ситуація в Криму пов'язана з застосуванням збройних сил у Криму, вона була вичерпана, в цьому немає ніякої необхідності. Ми посилили охорону військових об'єктів, тому що вони весь час отримували загрози. Тому що ми бачили, що в Крим підтягуються бойовички з націоналістичних організацій".

Щодо саміту G8:

"Ми готуємося до "вісімки". Чи готові будемо у себе прийняти наших колег. Якщо вони не хочуть приїжджати, ну й не треба".





На правах реклами