Ми у Facebook
05.03.2014, 01:01

Євромайдан має свою абетку

На тему Євромайдану вигадливий український народ складає пісні, митці пишуть картини, з'являються нові гасла. Хвиля народної творчості торкнулися не лише розмальованих касок та щитів. Українці вже мають абетку євромайданівця.
Абетку євромайданівця намалювала Євгенія Мелеховець, яка пояснила ключові слова Майдану.

Євгенія Мелеховець родом із Сум, а нині живе в столиці Франції Парижі, займається графічним дизайном, пише ТСН. На кожну літеру Євгенія підібрала слова та їхнє значення для активістів Майдану. Скажімо, "Йолка – народний арт-об'єкт", "Беркут – осоромлений міліцією птах", "Юля - не за вас вмирали" і "Я – крапля в океані" тощо.

Рівнян досі вітає Янукович [ФОТОФАКТ]

Абетка євромайданівця нині активно шириться інтернетом, зокрема у соцмережах. Загалом українці схвально сприйняли новий витвір Євромайдану. Щоправда, дехто хотів би бачити інші ілюстрації на певні літери. Зокрема, рівнянка Інна Мисюра написала, що про Руслану забули.

В Youtube з'явилося неофіційне відео гурту "Ляпис Трубецкой" про Євромайдан

Можливо, автор дослухається до таких побажань і доповнить свою абетку. Тим більше, що в алфавіті не вистачає літер ґ та ї. Як варіант пропонуємо на літеру ґ слова ґрати - усіх не пересадять, або ґречність - особлива риса євромайданівців. А на літеру ї - їжа - на Євромайдані найсмачніші канапки та чай.

Для збільшення - натисніть
















На правах реклами