Ми у Facebook
06.03.2014, 13:40

Рівненська дизайнерка представить Україну на конкурсі в Мілані

Молода рівненська дизайнерка Діана Агаян представлятиме Україну на міжнародному конкурсі хутряних виробів у Мілані.
Діана Агаян – молодий талановитий дизайнер одягу. Перші спроби долучитися до прекрасного вона зробила ще в рідній Рівненській державній дитячій художній школі, якою керував покійний нині Анатолій Мартиненко. А особистим мистецьким наставником учениці був знаний художник Анатолій Іваненко, який першим побачив ту душу-квітку в дівчинці та її картинах і повірив у неї.

У Рівному зберігається «Кобзар» з автографом внучатої племінниці Шевченка


Уже декілька років Діана Агаян живе і працює в Києві. Вона 2009 року закінчила Київський національний університет технології та дизайну і відтоді опинилась у світі моди. За ці роки дівчина вже має в своєму арсеналі перемогу на Міжнародному конкурсі молодих модельєрів-дизайнерів «Печерські каштани», участь у модному показі «Ukrainian Fashion Week», показ власної колекції під назвою «Квітка-душа». Нині дизайнера готується до фіналу міжнародного конкурсу виробів з хутра «Remix», що відбудеться в Мілані на початку березня цього року. Більш як 500 молодих дизайнерів із понад 20 країн взяли участь у конкурсі, проте до фіналу потрапили лише 12. Серед фіналістів з Великобританії, Японії, США, Італії та інших країн вперше опинилась і представниця України Діана Агаян. На конкурс дизайнерка пошила хутряне пальто (на фото), оздоблене яскравими різнокольоровими квітами з хутра. На запитання, що ж її надихнуло на створення саме такого виробу, дівчина відповіла:

– Ідей було багато, але чогось не вистачало. І якось, коли черговий раз згадувала про прогулянку Амстердамом, я завмерла. В Амстердамі бачила білборд, на якому були зображені «Соняшники» Ван Гога на жовто-блакитному тлі. Саме цей спогад об’єднав усе: і символіку сонця, і символіку моєї країни, і мистецтво. Соняшник – квітка сонця. Це був знак!

Чому цього року у рівненських школах - черги першокласників?

Очевидно, квіти таки займають значне місце у творчості дизайнерки-художниці, як і в самій її душі – ніжній та витонченій. Отож побажаємо нашій землячці перемоги на конкурсі та нових успіхів на модному Олімпі!





На правах реклами