Ми у Facebook
06.03.2014, 14:02

Рівненські офіцери житимуть у дитсадку

Близько 20 квартир для рівненських військовослужбовців хочуть облаштувати в колишньому дитсадку Міноборони, що на вул. Шевченка, 67-А у Рівному.
З 2000 року цю будівлю орендувала Рівненська філія Європейського університету і використовувала її під навчальний корпус. Термін оренди закінчився 1 січня 2012 року, але навчальний заклад звільняти будівлю відмовився, вважаючи, що за внесені поліпшення може претендувати на частку у власності. Філія через суд вимагала визнати за собою 84% права власності на будівлю загальною площею 763 квадратних метри.

Господарський суд Рівненської області розглядав справу з березня 2013 року. Провівши 10 судових засідань, розгляд справи зупинив — для проведення огляду об'єкта та судової будівельно-технічної експертизи. Суд продовжився уже цьогоріч і 27 лютого постановив відмовити Європейському університету в його претензіях на будівлю.

У Рівному постраждалим на виробництві вручили ключі від новеньких авто

— За умовами оренди університет мав право на поліпшення до 25% будівлі, але в суді він претендував на значно більшу частку у власності, — розповідає юрист квартирно-експлуатаційного відділу Рівного Олександр Коробенюк. — За період експлуатації приватний навчальний заклад справді проводив ремонтно-будівельні роботи, через які тепер претендує на значно більшу частку у власності. Проте, за нашими даними, ці роботи проводили без попереднього отримання дозволів та погодження з власником, тому й було призначено судову експертизу.

Що таке мобілізація і якою вона буває?

Це рішення суду ще може бути оскаржене. Якщо ж університет від своїх претензій відмовиться, можна буде починати реконструкцію 4-поверхової будівлі під житло.





На правах реклами