Ми у Facebook
06.03.2014, 16:03

Футбол. Одеський "Чорноморець" чекає доля харківського "Металіста"?

Українські футбольні команди продовжують падати в прірву...
У понеділок, 3 березня, футбольний клуб „Чорноморець” розірвав контракти з п'ятьма провідними легіонерами - Сантаною, Фонтанельо, Бергером, Джедже та Рієрою. Інших футболістів відправили у безстрокову відпустку. Очільники команди повідомили, що така ситуація склалася через складну ситуацію в Україні.

Як повідомляє LB.ua, одесити відчувають величезні фінансові труднощі. Команду чекає істотне скорочення бюджету. Відмова від послуг дорогих легіонерів - це тільки перший крок. Можливо, найближчим часом „Чорноморець” покинуть Безотосний, Ковальчук, Бобко, Гай та Антонов. За чутками, влітку клуб навіть може припинити своє існування.

Нагадаємо, ще восени 2013 одеські ЗМІ інформували, що „Чорноморець” виставлений на продаж. Як пише vgolos.com.ua, власник клубу Леонід Клімов вирішив відійти від політики (він є депутатом Верховної Ради і членом Партії регіонів) і сконцентруватися тільки на бізнесі, продавши при цьому збиткові активи.

Сьогоднішня ситуація тільки прискорить розставання бізнесмена з „Чорноморцем” - головним спонсором „моряків” з 2001 року є "Імексбанк", який, до речі, очолює саме Клімов.

Декілька тижнів тому, коли Мирон Маркевич звільнився від обов’язків головного тренера харківського „Металіста”, спільнота з уст екс-тренера дізналася, що харківський клуб розвалюється на очах. Нагадаємо коментар Маркевича Футболу 24:

„Через тиждень футболісти стануть вільними агентами. Мені прикро, шкода, що так вийшло, шкода вболівальників. У мене іншого виходу немає, це тягнеться вже давно. Постійні борги... Більше так тривати не може. Можливо, моя відставка когось сколихне, і клубом почнуть займатися. Але так далі тривати не може. Футболістів не можна постійно годувати словами „завтра”, мені це набридло. Важке рішення, але іншого виходу немає. Команда кинута напризволяще, на сьогодні вона нікому не потрібна”

Далі буде?..





На правах реклами