Ми у Facebook
06.03.2014, 17:33

Рівненський "Люстраційний комітет" знає, як проводити кадрові призначення

Учасники неполітичного Громадського об’єднання «Люстраційний комітет в Рівненській області» розробили пропозиції до керівників міста й області, які дозволять уже на сьогодні, до прийняття закону про люстрацію, виходячи з існуючої законодавчої бази, досягти максимально об’єктивного і прозорого механізму призначень керівників на місцях.
Зокрема, «Люстраційний комітет» пропонує зробити конкурси на заміщення посад максимально публічними, для цього чітко дотримуватися передбаченого законом механізму про оприлюднення вакансій, умов і термінів проведення конкурсу.

Про це повідомив Інформвідділ неполітичного громадського об’єднання «Люстраційний комітет в Рівненській області».

Депутати Рівнеради вимагають ухвалення закону про люстрацію

Усі конкурси проводити відкрито, у присутності представників громадськості та засобів масової інформації. У разі проведення письмових конкурсів відскановані письмові відповіді учасників конкурсу оприлюднювати в той же день, одразу після завершення конкурсу на сайті відповідної установи.

Також усім учасникам конкурсу та особам, які відповідно до закону призначаються позаконкурсно, буде пропонуватися власноруч заповнити анкету, критерії якої «Люстраційний комітет» розробить невідкладно і планує затвердити на своєму засіданні 11 березня. Відскановані анкети переможців конкурсу також мають бути розміщені на офіційних сайтах структур, у яких проводяться конкурси. В разі відмови особи від рекомендованого анкетування про це також буде зазначено офіційно.

Депутат Рівнеради сформував критерії люстрації

Також значну категорію посадових осіб рекомендується попередньо призначати на передбачений законом випробувальний термін до 6 місяців.

У п’ятницю, 7 березня пропозиції, розроблені неполітичним громадським об’єднанням «Люстраційний комітет в Рівненській області», будуть передані голові Рівненської обласної ради Михайлу Кириллову, голові Рівненської облдержадімністрації Сергію Рибачку та міському голові Рівного Володимиру Хомку.

Нагадаємо, у середу, 5 березня на спільному засіданні з «Люстраційним комітетом» обоє керівників області дали свою згоду на тісну співпрацю з цим громадським об’єднанням та на врахування пропозицій «Люстраційного комітету» в подальших призначеннях на Рівненщині.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ