Ми у Facebook
06.03.2014, 19:45

Турчинов зупинив проведення референдуму у Криму: ВІДЕОЗВЕРНЕННЯ

В.о. президента України Олександр Турчинов звернувся до народу у зв'язку із ситуацією в Криму і зазначив, що зупинив рішення ВР Криму щодо референдуму.
Голова Верховної Ради України, в.о. глави держави Олександр Турчинов заявляє, що зупинив рішення Верховної Ради Криму про проведення референдуму з питання приєднання Криму до Росії. Про це він заявив у телезверненні до українців 6 березня.

Рівненщина безкоштовно прийме на навчання учнів з Криму [Фото+Відео]

"Я зупинив рішення парламенту Криму. Верховна Рада України ініціюватиме розпуск парламенту Автономної Республіки Крим. Ми захистимо недоторканність території України", - сказав Турчинов.



"Верховна Рада Криму, яка повністю контролюється військовими Збройних Сил Російської Федерації, прийняла незаконне рішення про проведення референдуму. Референдуму в Криму з питання: "Чи виступаєте ви за входження Криму до складу РФ"? Це рішення є нелегітимним і нікчемним. Рішення суперечить волі українців та інтересам громадян, які проживають в автономії", - наголосив в.о. президента.

Він зазначив, що згідно зі ст. 73 Конституції України питання щодо територій і кордонів можуть обговорюватися тільки на всеукраїнському референдумі.

"До речі, провести навіть місцевий, кримський, референдум за десять днів неможливо. Тому це не референдум. Це буде фарс, це буде фальш, це буде злочин проти держави, яка організували військові Російської Федерації", - заявив голова ВР.

Він також додав, що Верховна Рада України буде ініціювати розпуск парламенту Автономної Республіки Крим.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ