Ми у Facebook
09.03.2014, 10:38

Сьогодні у Рівненському облмуздрамтеатрі - прем'єра за Шевченком

До 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка рівненські театрали презентують авторську виставу Володимира Петріва "Та не однаково мені…" за творами Великого Кобзаря. Прем'єра вистави запланована на 9 березня. Постановка поєднає у собі поезію, пластику і пісню.
Над музичною складовою вистави працював головний деригент театру з.а. України Зіновій Крет, а також відомий у Рівному хормейстр Галина Івченко. Тому творці вистави обіцяють якісне хорове звучання у живому супроводі оркестру.

Пластика у виставі - це завдання Станіслава Лозовського, саме він займається постановкою з акторами і артистами балету. У виставі задіяний практично увесь творчий склад театру: артисти драми, балету та оркестру.

Гурт "Антитіла" у Рівному розповів про Майдан та ситуацію в Україні

Режисер Володимир Петрів стверджує, що головних і другорядних ролей у цій виставі немає, адже усі 60 учасників є рівноцінними творцями і виконавцями. Від імені Тараса Шевченка читатиме Сергій Бондарук.
Вистава торкатиметься струн всієї творчості Кобзаря, а не базуватиметься виключно на одному творові Шевченка, кажуть у театрі. Окрім того у виставі не буде головних героїв, вона розповідатиме історію усіх тих, хто свого часу поклав своє життя за вільну Україну. Прем’єрний показ запланований на 9 березня.

- Я б її назвав музично-поетично-пластичною виставою, яка буде називатися "Та не однаково мені...". "Та не однаково мені", бо так писав Шевченко. Неоднаково й мені, як автору вистави, не однаково акторам, які задіяні у цій виставі. Родзинкою вистави буде те, що там немає головного героя чи героїні, головні герої – це козаки і дівчата, це власне ті, хто поклав своє життя за ту Україну, в якій ми зараз живемо, - зазначає Володимир Петрів.

Афіша: Репертуар Рівненської обласної філармонії на березень

Автор ідеї та режисер-постановник - народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка Володимир ПЕТРІВ
Сценографія та костюми - Анна ПІЛЮГІНА, Володимир ПЕТРІВ
Диригент - заслужений артист України Зіновій КРЕТ
Хормейстер - відмінник освіти України Галина ІВЧЕНКО
Пластика - Станіслав ЛОЗОВСЬКИЙ Концертмейстер - Валерій КРАВЧУК
Художник по світлу - Дмитро УСИК
Звукорежисер - Богдан СІВАК Помічник режисера - Олександр ЛОЄВСЬКИЙ

Дійові особи та виконавці:


"КОБЗАР" читають - Дмитро Кудрявцев, Андрій Лозовський, Тарас Луценко, Максим Остапюк, Юліан Петрів
Три душі - артистка драми Ніна Ніколаєва (Годунок)
Козак - заслужений артист України Віктор Янчук
Три душі - артистка драми Оксана Рекуненко, артистка драми Юлія Крет
Три ворони - народний артист України Георгій Морозюк, артист драми Андрій Шевчук, артист драми Микита Кондратюк
Три лірники - заслужений артист України Володимир Дьяков, заслужений артист України Петро Ліснічук, артист драми Юрій Ширко





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ