Ми у Facebook
11.03.2014, 12:34

Верховна Рада Криму прийняла декларацію про незалежність АРК: ПОВНИЙ ТЕКСТ

За затвердження декларації проголосували нібито 78 зі 100 депутатів кримського парламенту.
Верховна Рада Криму прийняла декларацію про незалежність АРК і Севастополя, повідомляє прес-служба кримського парламенту, повідомляє ЛІГІБізнесІнформ.

Повний текст декларації про незалежність Автономної Республіки Крим та Севастополя:

"Ми, депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим та Севастопольської міської Ради, виходячи з положень Статуту Організації Об'єднаних Націй і цілого ряду інших міжнародних документів, що закріплюють право народів на самовизначення, а також беручи до уваги підтвердження міжнародним судом ООН щодо Косова від 22 липня 2010 року того факту, що одностороннє проголошення незалежності частиною держави не порушує будь-які норми міжнародного права, приймаємо спільно рішення:

На референдум у Криму виносять одне питання: залишиться він в Україні чи приєднається до Росії

1. У разі якщо в результаті майбутнього 16 березня 2014 року прямого волевиявлення народів Криму буде прийнято рішення про входження Криму, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь, до складу Росії, Крим після референдуму буде оголошено незалежною і суверенною державою з республіканською формою правління.

2. Республіка Крим буде демократичною, світською і багатонаціональною державою, яка зобов'язується підтримувати мир, міжнаціональну і міжконфесійну злагоду на своїй території.

Карта вторгнення російських військ у Крим станом на 10 березня

3. Республіка Крим як незалежна і суверенна держава в разі відповідних результатів референдуму звернеться до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим на основі відповідного міждержавного договору до складу Російської Федерації як нового суб'єкта Російської Федерації ".

Декларація затверджена постановою Верховної Ради Автономної Республіки Крим на позачерговому пленарному засіданні 11 березня 2014 року (підписана головою Верховної Ради Автономної Республіки Крим Константиновим) та постановою Севастопольської міської Ради на позачерговому пленарному засіданні 11 березня 2014 року (підписана головою Севастопольської міської ради Юрієм Дойниковим).

Спикер парламента Крыма задолжал банкам свыше 1 млрд грн - СМИ

Нагадаємо, 6 березня Верховна Рада Криму прийняла рішення про входження АРК до складу РФ. 78 з 100 депутатів Ради Криму проголосували за входження АРК до складу Російської Федерації і проведення референдуму з цього питання 16 березня. На референдум винесуть питання: 1) Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?





На правах реклами