Ми у Facebook
12.03.2014, 07:41

200-річчя Шевченка на Рівненщині відзначатимуть упродовж усього року [СПИСОК ЗАХОДІВ]

Рівненське обласне об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка оприлюднило перелік заходів з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, які відбуватимуться найближчим часом.
Так, упродовж року відбуватимуться тематичні екскурсії "Шевченко і Пересопницьке Євангеліє" в культурно-археологічному центрі "Пересопниця". В обласному академічному українському музично-драматичному театрі проходить виставка фоторепродукцій автопортретів Т. Шевченка у Рівненському академічному українському драматично-музичному . Згодом, до травня, вона буде показана і у загальноосвітніх навчальних закладах області.

Впізнайте себе на фото: у Рівному створили портрет Шевченка із 1200 фотографій рівнян

Окрім того, як розповів голова рівненського обласного об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Іван Вєтров, у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах, інших установах та для громадськості впродовж року просвітяни проведуть лекції на теми: «До історії вулиці Тараса Шевченка у Рівному» (О.Булига, Г.Данильчук); «Пам’ятник, який ще повстане» (Є.Шморгун, І.Нагорна); «Волинська подорож Т.Шевченка 1846 року», «Волинські мотиви в творчості Т. Шевченка», «Суспільно-філософські погляди Т.Шевченка» (П.Кралюк); "Тарас Шевченко і Пересопницьке Євангеліє" (М.Федоришин); «Релігійні мотиви у творчості Т.Шевченка» (О.Волощук).

"Тарасова свіча" у Рівному: фоторепортаж

- Також у планах рівненських просвітян - розповсюдження Солоспівів Тараса Шевченка, виданих за сприяння ВУТ «Просвіта» та науково-практична конференція «Творчість Шевченка і духовні вектори розвитку України» (вона пройде 26 березня, спільно із Рівненським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, - додав Іван Вєтров.





На правах реклами