Ми у Facebook
13.03.2014, 09:14

Рівняни таки довезли харчі у Крим

Усі 25 тонн продовольчих товарів, зібраних фермерами Рівненщини, таки потрапили на Південну військово-морську базу ЗС України, яка дислокується у кримському селищі Новоозерне на березі озера Донузлав.
Дмитро Українець, голова Рівненської обласної асоціації фермерів та приватних землевласників:

— Коли прибула наша вантажівка з харчами, у військових залишалося тільки кілька ящиків консервів. А привезли ми цукор, борошно, крупи, згущене молоко, моркву, капусту, картоплю, буряки, олію. Командир частини Володимир Догонов був дуже вдячний і сказав, що для них це навіть забагато, тому поділяться з сусідніми військовими частинами.

Українці більше всіх в Європі платять за продукти харчування

Прикметно, що на заклик допомогти нашим військовим рівняни відгукнулись дуже активно. ПП "Аргат-Юл" дало багатотоннажну вантажівку, "Камазтрансервіс" виділив тонну солярки, а на збір харчів знадобилося менше доби. Під кінець робочого дня закликали фермерів допомогти, а вже удосвіта фура була завантажена. Бабусі несли домашні консерви, фермери привозили продукти легковиками, бусами, вантажівками. Зокрема, Василь Мовчанець з села Дядьковичі привіз два центнери овочів, Олександр Романчук з ФГ "Влада" та Сергій Сорока з господарства "Ако", що на Млинівщині, — по чотири тонни картоплі, моркви, капусти та столових буряків, Віктор Атаманюк з Копиткова на Здолбунівщині — півтонни круп. А загалом дуже багато людей відгукнулося.

Доставити всі зібрані харчі до військової частини, рекомендованої Міністерством оборони, було непросто. Але водій Сергій Самойленко та фермер Анатолій Данилюк з цим впоралися. Звісно, не без допомоги самих військових з Криму, які по телефону давали цінні поради, як і коли до них краще добиратись. А також завдяки підготовленим заздалегідь документам, зокрема висновку СЕС про "відповідність продукції" і… "липовій" супровідній про те, куди начебто направляються харчі, в якій, звісно, військова частина не фігурувала.

У Рівному картопля та яйця на ринку дешевші, ніж у магазинах

Анатолій Данилюк, керівник ФГ "Надія" в селі Федорівка Гощанського району:

— Надпис "Збройним силам України в Криму від фермерів Рівненщини" зняли з вантажівки щойно виїхали за межі області. Завдяки цьому і, так би мовити, народній кмітливості вдалося доставити всі харчі за місцем призначення. Бо перед нами вантажівку з Кіровоградщини, яка їхала з намальованим червоним хрестом, на блокпості на в'їзді до Криму поблизу Армянська перепинили. Той червоний хрест порвали, мішки з крупами порізали та завернули назад. А до нас тільки даішник прискіпався, мовляв, знаємо добре, звідки та куди ви прямуєте. Хотів 200 гривень, але сторгувались на сотні і він нас не здав…

А в Криму насправді страшнувато. Ті "зелені чоловічки" на військовій техніці повсюди курсують як у себе вдома, а наші частини — під прицілом автоматників та добре облаштованих кулеметних точок.





На правах реклами