Ми у Facebook
16.03.2014, 11:02

Кухонні витребеньки для рівнянок: кавовий годинник [+Фото]

Усім кофеманкам присвячується! Жіночий Клуб пропонує вашій увазі чудові ідеї годинника для кухні, декорованого натуральними кавовими зернами.
Для створення годинника нам знадобляться:

1. Заготівля зі скла бажаного розміру з отвором по центру під механізм. Діаметр отвору 8мм.
2. Серветка з відповідним кавовим малюнком.
3. Лак для декупажу (акриловий на водній основі).
4. Акрилова фарба (біла, добре б додати в неї трохи жовтої або коричневої, для отримання бежевого відтінку).
5. Контур по склу чорного кольору (золото, срібло, бронза - для оформлення).
6. Вітражна фарба по склу, колір коричневий.
7. Кисть, приблизно № 4, ПВА, мультіфора, гумовий валик, спирт або інша знежирювальна рідина, ватяні диски, зубочистка.
8. Кавові зерна.
9. Механізм.



Беремо наше скло і готуємо до роботи - протираємо ватним диском, змоченим в знежирювальній рідині скло з обох сторін. Серветку поділяємо на шари, беремо шар з малюнком і обриваємо його за розміром скла, щоб не звисала з країв, інакше незручно буде приклеювати.





Накладаємо серветку кольоровою стороною від себе на скло. Беремо віялову кисть, змочуємо ПВА. Клей розбавляємо попередньо 1 до 2 (1 частина ПВА і 2 частини води). Починаємо акуратно змочувати від центру або просто зверху вниз, частинами, попутно мокрими руками розгладжуємо зморшки. Коли вся серветка мокра, ще раз добре розправляємо, не тягнемо! Кладемо зверху мокру мультіфору і прокатуємо валиком. Таким чином підуть усі непотрібні бульбашки.









Дивимося на результат і залишаємо просохнути. Після повного висихання покриваємо серветку акриловим лаком. Це необхідно зробити для того, щоб при нанесенні фарби ця сама фарба не просочила серветку і не зіпсувала малюнок. А якщо не фарбувати фарбою, то малюнок буде занадто блідим. Лак наносимо обережно, не тиснемо на кисть, тонким шаром! Після висихання лаку наносимо фарбу.





Чайне колесо

Зручно наносити шматочком губки рівномірно всю поверхню і сушимо. Якщо після висихання здається, що є просвіти, то покриваємо фарбою другий раз, для вірності.







Знову сушимо і покриваємо лаком для зміцнення й захисту. Після повного висихання, краще наступного дня, приступаємо до оформлення лицьової частини годинника. Контуром по склу малюємо межу, до якої усе заповнимо зернами.





Даємо контуру підсохнути хвилин 10-20 і починаємо заливати вітражною фарбою невеликими ділянками. Якщо відразу великий шматок залити, то фарба просто встигне підсохнути, поки ми укладаємо зерна. Так що краще потрошку. Зерна укладаємо в довільному порядку, посуваємо один до одного зубочисткою, щоб щільніше лягли.









Коли таким чином заповнили весь потрібний простір, залишаємо сушитися. Вже через годину все буде добре триматися. Якщо є контури інших кольорів, можна обвести деталі малюнку, виділити їх. Кавові зерна лаком не покривають! Виглядають вони тоді натуральніше і аромат відчувається! Лак все зіпсує, переб'є запах і додасть штучний блиск.

Фартух+рушник

Циферблат робимо з підручних засобів. Можна просто поставити жирні крапки контуром, або приклеїти зерна кави (можна фарбувати їх акриловою фарбою в колір і покрити лаком), а можна цифри виготовити із спеціального пластику, який запікають у духовці. Ще один варіант – з солоного тіста.



Залишається вставити механізм, виставити всі стрілочки на 12 годин і підвести на бажаний час. Вставляємо батарейку і кавовий годинник для кухні готовий!

За відсутності скла годинник можна зробити на чому завгодно. На фанерній заготовці, на вініловій платівці ... Виглядати вони будуть трохи інакше, але все одно незвично, і порадують Вас і Ваших близьких.



Фото та ідея з сайту: larisa-beatriche.narod.ru





На правах реклами