Ми у Facebook
18.03.2014, 12:57

Рівненщина: у Сарненському районі вже проживають біженці зі сходу та Криму

Біженців із Кегичівського та Зміївського районів Харківської області, які проживали неподалік ВІД українсько-російського кордону, почали приймати у Сарненському районі на Рівненщині.
«До нас прибули із сіл Лозова та Першотравневе 42 особи, в тому числі 14 дітей шкільного віку, яких поселяємо для тимчасового перебування у санаторій «Горинь» у селищі Степань, - сказав голова Сарненської районної ради Микола Драганчук.

За його словами, люди залишили свої домівки і господарства, побоюючись, що російські війська займуть названі населені пункти. Всі виїхали з наміром постійно оселитися на Рівненщині, тому ті, хто зміг, продали своє майно або передоручили його родичам. Опинилися вони у поліському краї завдяки запрошенню знайомих, пише ukrinform.ua

З Криму на Рівне можна виїхати без проблем: квитки на потяги є

Для переселенців, яких з Харківщини має прибути ще 79 чоловік, нині готують приміщення двоповерхової школи у селі Грушівка, діти з якої навчаються в іншому селі, а також буде відновлено 3 триповерхові спальні корпуси в колишньому дитячому таборі «Дубки».

Приїжджі, серед яких представники різних робітничих професій, зголосилися своїми силами провести ремонт споруд та створити необхідні побутові умови. Органи місцевої влади нададуть будівельні матеріали.

Рівнян просять повідомити про готовність прийняти біженців із Криму

У район також прибули дві сім'ї із Криму – одна, в якій 8 дітей, поселилася у селі Немовичі, а інша – у місті Сарни.

Загалом в області очікують найближчими днями 1365 громадян із Автономної Республіки Крим та східних областей України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ