Ми у Facebook
19.03.2014, 18:06

Рівне приєднається до проекту "Муніципальна енергетична реформа"

Рівне - серед міст, де заплановано втілення проекту із підвищення енергетичної ефективності або чистої енергії.
Про це повідомила на своєму сайті Асоціація міст України. Усього до проекту "Муніципальна енергетична реформа в Україні" (МЕР), який запропонувало Агентство США із міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, скорочено USAID), долучаться 15 міст України.

Це - Вінниця, Дніпропетровськ, Євпаторія, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Краматорськ, Кривий Ріг, Луцьк, Павлоград, Рівне, Суми, Тернопіль, Херсон, Хмельницький, Чернігів. Проект розраховано на чотири роки співпраці і на суму у 14,5 млн доларів США.

У Рівному пойде "Година Землі"

На адресу організатора проекту з 15 січня до 14 лютого надійшли 38 заявок. До участі у конкурсі запрошувалися міста, які вже долучилися або планують долучитися до Угоди мерів, достатньо зацікавлені в інвестиціях у муніципальні проекти з підвищення енергетичної ефективності чи чистої енергії (із залученням міжнародних фінансових установ, банків або приватних інвесторів) і мають населення від 100 тисяч мешканців до одного мільйона.

Оцінювала заявки спеціально створена комісія. До неї увійшли представники USAID, проекту МЕР, Cвітового банку, НЕФКО, ЄБРР, Мінрегіонбуду, Нацкомпослуг, АМУ.

Скільки грошей потрібно рівнянам для щастя?

За попередньою інформацією, втілення проекту у перший рік діяльності заплановано у Вінниці, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Краматорську, Херсоні і Чернігові. Окрім того проект МЕР співпрацюватиме також зі Львовом та Кам'янцем-Подільським - містами, які вже затвердили плани дій сталого енергетичного розвитку згідно із Угодою мерів, а також з містом Києвом.



Головними критеріями відбору, як інформує Асоціація міст України, стали: наявність чи стан організації структури енергетичного менеджменту; енергетичних планів або ініціатив з їх розробки; стан ефективності використання енергії кінцевим споживачем; обсяг систем енергопостачання та комунальних послуг; стан міського бюджету та можливість співфінансувати проекти з підвищення енергетичної ефективності чи відновлюваної енергетики; діяльність громадських організацій; досвід у запровадженні проектів з розвитку у минулому та їх результати і участь приватного сектору в проектах розвитку енергоефективності.





На правах реклами