Ми у Facebook
20.03.2014, 12:15

На Рівненщині формують батальйони територіальної оборони

Зараз в області відбуваються мобілізаційні заходи. Так, на Рівненщині формують батальйони територіальної оборони.
- Ці батальйони потрібні для того, щоб проводити охорону об'єктів, які забезпечують життєдільність області, - розповідає майор Олександр Гайн. - Водночас це дозволить регулярній армії виконувати свої безпосередні обов'язки - захищати державу.

Військовослужбовці Рівненщини допоможуть кримським колегам

Крім того, у зв'язку із оголошенням виконуючим обов'язки Президента Україна проведення часткової мобілізації, у Рівненській області розпочалися заходи щодо виконання визначених завдань. Зокрема, як зазначив військовий комісар Рівненського об'єднаного міського військового комісаріату полковник Михайло Твердохліб, керівники підприємств, організацій, установ незалежно від підпорядкування і форм власності повинні терміново уточнити списки військовозобов'язаних і техніки у військкоматах.

Допоможіть військовослужбовцям ОК "Північ" Збройних Сил України


Також, за його словами, військовозобов'язані рядового складу до 40 років, сержантського і старшинського до 45 років, прапорщики й молодші офіцери до 50 років, а старші офіцери до 55 років повинні уточнити свої дані.

Точної кількості необхідного особового складу та деталі проведення мобілізаційних заходів у військових комісаріатах Рівненщини не розголошують, посилаючись на те, що це службова інформація і оприлюднюватися, відповідно до чинних законів України, не буде. Відомо, що триватиме вона 45 діб.





На правах реклами