Ми у Facebook
20.03.2014, 12:32

Надзвичайна ситуація у Рівному: порядок дій населення має знати кожен

Зараз усі ми живемо у складний та неспокійний час, але для того, щоб бути захищеним, потрібно бути обізнаним. Ми сподіваємося, що у Рівному не буде оповіщено про надзвичайну ситуацію, але пропонуємо ознайомитися з порядком дій населення при оповіщенні про надзвичайну ситуацію.
Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій Рівненської міської ради, при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру у мирний час і в особливий період здійснюється оповіщення населення шляхом включення електричних сирен, переривчастий звук яких означає єдиний сигнал небезпеки «Увага всім!».

На Рівненщині формують батальйони територіальної оборони

Після отримання сигналу люди мають негайно:

1. Увімкнути радіотрансляційний гучномовець, радіоприймач, телевізор.
2. Уважно прослухати інформаційне повідомлення про характер і масштаби загрози, а також рекомендації щодо найбільш доцільної поведінки в умовах, які склалися.
3. Продумати і виконати усі рекомендації, що пропонуються.
4. Винайти можливість сповістити про отриману інформацію сусідів чи знайомих, а за змогою, надати їм допомогу.

Повідомлення містить інформацію про: місце і час виникнення надзвичайної ситуації, розміри та її масштаби, час початку та тривалість дії факторів ураження, територію (район, вулиці, будинки і т.д.), яка потрапляє в осередки (зони) ураження, меж поширення і наслідків правила поведінки населення та порядок дій при надзвичайній ситуації.

Рівне готове до надзвичайних ситуацій


Прослухавши повідомлення, необхідно діяти без паніки і метушні у відповідності до отриманих вказівок.
Інформація передається протягом 5 хвилин після подачі звукових сигналів (сирени, гудки і т.д.).

Дисципліна і організованість, чітке дотримання рекомендацій управління з питань надзвичайних ситуацій буде сприяти збереженню Вашого здоров’я і життя, а також зменшенню матеріальних витрат.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ