Ми у Facebook
20.03.2014, 12:41

Власника "Рівнеазоту" Дмитра Фірташа відпустили під заставу у 125 мільйонів євро

Суд Відня відпустив українського бізнесмена й олігарха, власника рівненського хімічного підприємства ПрАТ "Рівнеазот" Дмитра Фірташа після внесення ним застави у 125 мільйонів євро.
Про це повідомляє "УНН" з посиланням на австрійські ЗМІ.

Згідно з рішенням суду, Дмитро Фірташ не має права залишати Австрію до завершення розгляду справи про його екстрадицію в США, - повідомляє видання. Окрім того, Фірташ зобов'язаний залишатися у Відні і регулярно звітувати поліцію про своє місце перебування.

Як відомо, Дмитро Фірташ проживає у Австрії й має офіційний дозвіл на проживання у Відні.

Водночас, як повідомляє "Українська правда", станом на 12.10 за київським часом 20 березня гроші застави за Фірташа на спецрахунок суду не надійшли, й бізнесмен залишається під вартою.

Як ми уже повідомляли, Дмитро Фірташ був заарештований у Відні 12 березня на підставі ордера, виданого американським судом на запит ФБР.

Пізніше з'явилася інформація, що австрійський суд ухвалив рішення про екстрадицію Фірташа в США, однак згодом компанія Фірташа Group DF це заперечила, повідомивши, що остаточного рішення ще немає.

Бізнесмен Дмитро Фірташ є власником компанії "Ostchem", яка володіє шістьма хімічними підприємствами в Україні, зокрема й ПрАТ "Рівнеазот".





На правах реклами