Ми у Facebook
20.03.2014, 12:42

Правоохоронці знайшли неповнолітню дівчинку з Рівненщини, яка зникла рік тому

У середу,19 березня, в обідню пору працівники управління карного розшуку на автовокзалі міста Тернопіль затримали 14-літню Анну Павлович, жительку Здолбунівського району, яка більше року тому пішла з дому та не повернулась.
За допомогою проведених слідчо-оперативних заходів та негласних слідчо-розшукових дій правоохоронцям вдалось встановити місце перебування дівчинки й повернути її до матері.

Анну знайшли здоровою та неушкодженою. Дівчинку знайти було важко, тому що вона періодично їздила з Києва в Тернопіль. Правоохоронці буквально «прочесали» ці міста вдовж і впоперек. Про те, де вона була та чим займалась, Анна розповідати відмовилась. Жодного коментаря не надала і її мати. Однак неповнолітня дівчинка заявляє, що не хоче повертатись до свого дому в рідне Залісся Здолбунівського району.

Рівненщина: вітер зруйнував дах лікарні

— Дівчинка дуже погано іде на контакт але найголовніше те, що ми її знайшли цілою та неушкодженою, — зазначив начальник кримінальної міліції полковник міліції Сергій Гандзелевський. — Наразі вирішується питання подальшої долі дівчинки — чи вона піде до притулку, чи повернеться до мами. Ми запросили в управління психолога, який зараз з нею працює. Будемо робити все можливе, щоб переконати дівчинку, що такого більше не робити не потрібно.

Нагадаємо, що 14-річна Анна пішла з дому третього березня 2013 року. Це було не перше її зникнення без пояснень та будь-яких на те причин. Анна проживає у селищі Залісся Здолбунівського району разом з матір’ю та бабусею. Її мама, Світлана Андріївна, працює на залізниці, щоб утримувати родину. Однак, зі слів друзів дівчинки та педагогів, їй хотілося кращого життя, в пошуках якого Анна вже вчетверте покидала рідну домівку.

Рівне: На АЗС біля Колоденки шахраї заправили три авто і поїхали, не заплативши

Розшук дівчинки розпочався лише 22 жовтня. По факту зникнення дитини проводились службові перевірки та розслідування. На міліціонерів були накладені дисциплінарні стягнення за порушення реєстраційно-облікової дисципліни. Два правоохоронці були переведені на інші посади, а одного працівника міліції який керував на той час сектором кримінальної міліції у справах дітей, звільнили з органів внутрішніх справ.

За матеріалами СЗГ УМВС України в Рівненській області





На правах реклами