Ми у Facebook
21.03.2014, 10:49

Візовий режим з Росією залишить без роботи чимало українців?

Поспішне рішення про запровадження візового режиму з Росією може стати гуманітарною проблемою для самої України. Адже дуже велика кількість громадян України їздять в Росію на заробітки чи мають родинні стосунки по той бік кордону.
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що із запровадженням візового режиму з Росією, а також переходом до поїздок до Росії за закордонними паспортами "не варто поспішати". Про це він заявив у Брюсселі в ніч на четвер, 20 березня, повідомляється на українському урядовому порталі.

Українським заробітчанам стало важче працювати в Росії

Прем'єр нагадав, що Росія раніше неодноразово порушувала питання про поїздки за закордонними паспортами та запровадження візового режиму в СНД. "Тому навряд чи подібна ініціатива з боку України буде ефективною з точки зору впливу на Російську Федерацію", - заявив прем'єр-міністр.

На переконання Яценюка, проблема має важливий гуманітарний вимір для самої України, оскільки "у збереженні безвізового режиму зацікавлена дуже велика кількість громадян України, в першу чергу на сході та півдні країни, які їздять в Росію на заробітки чи мають родинні стосунки по той бік кордону".

Робота у Рівному: нові вакансії працевлаштування за кордоном

Україна вводить візовий режим з Росією

Довідка
Станом на 2013 рік у Росії працювало 1 млн. 600 тис. мігрантів з України лише за офіційною статистикою Федеральної міграційної служби Росії. Переважна більшість заробітчан, що виїздять до РФ – зі східних та західних областей України (32,8 та 37,9%, відповідно).

Російська сторона призупиняє пропуск громадян в місцевих пунктах пропуску

Голова ФМС Росії Костянтин Ромадановський зауважує, що 111 тисяч з них працюють на легальній основі, в той же час близько 750 тисяч українських заробітчан перебувають у Росії нелегально і вони «є кандидатами на закриття в’їзду».

За матеріалами: www.dw.de та mymedia.org.ua





На правах реклами