Ми у Facebook
21.03.2014, 13:21

Посівна 2014: На Рівненщині збільшують посіви сої, кукурудзи та цукрових буряків

Посівна кампанія – в розпалі. Так, в області ярими зерновими культурами засіяли вже понад 12 тисяч гектарів, або ж 10 відсотків від запланованого.
Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації. За словами фахівців, посівна кампанія йде за графіком, хоча й заважає неодночасне дозрівання ґрунту.

Загалом цьогоріч аграрії Рівненщини запланували віддати під урожай ярих 340 тисяч гектарів посівних площ. Так, половину хочуть засіяти зерновими культурами, п’яту частину відвести під кормові, 16 відсотків – технічні, а 15 відсотків засіяти картоплею та овочами. Водночас, у порівнянні з минулим роком, сільгоспвиробники вирішили збільшити посіви сої на 10 тисяч гектарів, зернової кукурудзи – на 4, а цукрових буряків – тисячу гектарів.

Посівний календар на 2014 рік від "Рівненської газети"

За словами фахівців департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, аграрії краю підготували до посіву більше 7 тисяч тонн якісного насіння озимих зернових, а це 109 відсотків від потреби. Також закупили 6,5 тисяч тонн поживних речовин та мінеральних добрив.

Водночас господарники завершують підживлення озимих культур. Нині зернові підживили на 80 відсотках площ.





На правах реклами