Ми у Facebook
21.03.2014, 17:26

Рівненська прокуратура захищає права співвласників багатоквартирних будинків

Прокуратура Рівненської області вживає заходів для захисту прав та інтересів співвласників багатоквартирних будинків.
Як повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області, прокурорською перевіркою за заявами громадян з’ясовано, що торік органом місцевого самоврядування незаконно передано у платне користування підприємцю нежитлове підвальне приміщення багатоквартирного будинку у м. Рівне по вул. Соборній, в той час, як право управління майном вказаного цілісного майнового комплексу належить власникам квартир цього будинку.

Також встановлено, що на підставі рішення міської ради у власності іншого підприємця перебуває з 2008 року частина допоміжного приміщення житлового будинку, що у м. Рівне по тій же вулиці, через яке прокладено мережі каналізації, холодного водопостачання та опалення, що згідно із законодавством виключає можливість приватизації вказаного приміщення.

З метою поновлення конституційних прав мешканців багатоквартирних будинків прокуратурою заявлено позови до суду про витребування вказаних приміщень загальною площею понад 100 кв.м з чужого володіння.

Питання захисту майнових прав та інтересів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків продовжують перебувати у полі зору органів прокуратури області. Перевірки на цьому напрямі тривають.





На правах реклами