Ми у Facebook
24.03.2014, 09:35

Сьогодні у Рівному вручать мистецьку премію імені Георгія Косміаді

Георгій Косміаді

У понеділок, 24 березня о 12 годині в залі засідань Рівненського міськвиконкому відбудеться урочисте вручення міської мистецької премії в галузі образотворчого мистецтва імені Георгія Косміаді.
Вже другий рік поспіль у Рівному вручають мистецьку премію імені Георгія Косміаді.

- 24 березня в залі засідань Рівненського міськвиконкому відбудеться урочисте вручення міської мистецької премії в галузі образотворчого мистецтва імені Георгія Косміаді, - повідомляє відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Рівненської міської ради. - Премія присуджується до дня народження митця 24 березня, починаючи з 2013 року у розмірі 5 (п’ять) тисяч гривень.

На Рівненщині пройде акція "Зроби Україну чистою"

Нагадаємо, що першу мистецьку премію отримав у 2013 році перший голова спілки художників України на Рівненщині - Костянтин Литвин, посмертно.

Премія присуджується за видатні твори, що відзначаються високим професіоналізмом, глибоким розкриттям змісту та образів, якістю та майстерністю виконання. Премія присуджується за твори, виконані в останні три роки. Творчий доробок претендентів має бути оприлюднений на виставках протягом останніх трьох років, але не пізніше як за три місяці до їх висунення на здобуття Премії, мати позитивні відгуки у засобах масової інформації, рецензії у мистецтвознавчій літературі. Щороку присвоюється лише одна Премія.

Премія присуджується митцю один раз за життя. Пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії подаються органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, творчими спілками, культурно-мистецькими закладами, науковими та навчальними закладами, громадськими організаціями, самовисуванням. Пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії подавалися до управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради з 1 січня до 1 березня поточного року.

90-річна жителька Рівненщини має 17 онуків та 23 правнуки

Виплата Премії здійснюється відповідно до розпорядження міського голови на підставі рішення Комітету та виплачується за рахунок коштів, передбачених управлінню культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради. Рішення Комітету про присудження Премії приймалося таємним голосуванням присутніх членів Комітету.

Особам, яким присуджується Премія, присвоюється звання лауреатів премії імені Григорія Косміаді, вручається диплом, нагрудний знак та грошова винагорода.





На правах реклами