Ми у Facebook
25.03.2014, 10:30

Сашко Білий загинув під час проведення спецоперації по затриманню - МВС [ОНОВЛЕНО]

При затриманні членів ОЗГ громадянин Музичко, відомий ще як «Сашко Білий», вчинив збройний опір та поранив одного з працівників міліції. Правоохоронці були змушені застосувати зброю. Трьох членів ОЗГ працівники міліції вивезли до Києва.
Про це повідомив перший заступник Міністра внутрішніх справ повідомив на брифінгу в МВС України.

За словами Володимира Євдокимова, члени стійкої озброєної злочинної групи вчиняли кримінальні правопорушення на території одразу Рівненської та кількох інших областей.

8 березня слідчими було відкрите кримінальне провадження за статтями Кримінального кодексу, що передбачають відповідальність за хуліганство, а також за погрози чи насильство щодо працівника правоохоронного органу. 9 березня громадянинові Музичку було повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, а 12 березня його було оголошено в розшук.



За словами Володимира Євдокимова, Олександр Музичко переховувався, їздив з озброєною охороною, міняв місця свого перебування і продовжував займатися протиправною діяльністю. Проте правоохоронці з’ясували його місцеперебування, а в ніч 24 на 25 березня провели спецоперацію із затримання та знешкодження членів ОЗГ.

Бійці спецпідрозділу «Сокіл» ГУБОЗ МВС затримали охоронців Олександра Музичка, озброєних автоматом Калашникова та пістолетом Макарова. Сам же він намагався втекти, при цьому відкривши вогонь по працівниках міліції. Один з бійців спецпідрозділу був поранений. Правоохоронці змушені були застосувати зброю, при цьому поранивши «Сашка Білого». Медики, які прибули на місце події за викликом працівників міліції, констатували його смерть.

Володимир Євдокимов зазначив, що в діях затриманих членів ОЗГ вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 257 (Бандитизм) Кримінального кодексу України. Трьох затриманих правоохоронці вивезли до Головного слідчого управління МВС України

Відео можна переглянути у відеогалереї.

Як повідомлялося раніше, Олександра Музичка вбили біля кафе "Три карасі", що у Бармаках, близько опівночі 24 березня.





На правах реклами