Ми у Facebook
26.03.2014, 17:28

Топ-5 легких та поживних сніданків для рівнянок

Ранок - важкий час. Дзвенить будильник, і потрібна маса зусиль витягти себе з ліжка. Ваш розум затуманений... ваші кінцівки, як желе... І все, чого вам хочеться, це забратися назад в ліжко. У кого є час думати про сніданок? Жіночий Клуб пропонує легкі, поживні та прості в приготуванні сніданки.
Маючи так мало часу вранці, як отримати поживний сніданок, який також можна швидко приготувати? Ось 5 варіантів швидкого, поживного вибуху енергії рано вранці! Приготувати смачний і корисний сніданок зовсім просто. Головне - вміння правильно збалансувати основні поживні речовини: білки, жири, вуглеводи.

1. Цільнозернові каші (пшенична, пшоняна, вівсяна, рисова і т.п.). Користь гарячої каші вранці незаперечна. Вона має високу поживну цінність, насичує організм рослинними білками, повільними вуглеводами. У них також міститься велика кількість вітамінів групи B, калію, заліза, цинку.



Щоб заощадити час варіння, з вечора замочіть крупу в холодній воді. Час приготування скоротиться з 1 години до 15 хвилин. У кашу можна додати горіхи, фрукти чи сухофрукти за смаком.

2. Домашні мюслі. Цей продукт з'явився у нас відносно недавно, але вже здобув величезну популярність серед тих, хто стежить за своїм здоров'ям і любить легкі, швидкі сніданки.

Приготувати суміш нескладно: достатньо змішати кілька сортів зернових пластівців, додати за смаком насіння, горіхи і сухофрукти і пересипати готові мюслі в скляний посуд з герметичною кришкою. Можна попередньо обсмажити пластівці і насіння з медом. Щоб приготувати корисний сніданок, досить висипати мюслі в чашку, залити холодним або теплим молоком (кефіром, нежирним йогуртом, фруктовим соком), додати за смаком свіжих фруктів, пару ложечок меду або джему.

Горіхи дуже корисні!

3. Сир із фруктами або зеленню. Сир містить велику кількість білка і незамінну α-амінокислоту - метіонін, а також речовини, що поліпшують засвоєння вітаміну В12. Для повноцінного сніданку досить порції в 100-150 грамів.



При бажанні в сир можна додавати шматочки свіжих фруктів і ягід, родзинки, курагу, сушені фініки, горіхи та мед. Любителям спецій рекомендуємо спробувати сир, змішаний з дрібно нарубаною зеленню кінзи, петрушки або кропу, і посипаний тертим сиром.

4. Грінки з малиною. Дуже простий і легкий фруктовий десерт. Скибочки хліба, змащені з двох сторін тонким шаром вершкового масла, розташувати на деці, викласти на кожен по кілька ягід малини, до половини наповнених цукром або джемом. Запекти в духовці.

Їмо правильно НЕкорисні продукти

5. Середземноморський тост. Для цієї легкої збалансованої страви в грецькому стилі добре використовувати запашну олію.



Готовий тост полийте невеликою кількістю олії. Викладіть зверху 2-3 шматочки нарізаного тонкими кружками помідора. Дрібно нашинкуйте маслини без кісточок, наріжте кубиками болгарський перець і овечий сир, співвідношення інгредієнтів вибирається за смаком.

А ви, любі рівнянки, чим зазвичай снідаєте? Жіночий Клуб чекає на ваші рецепти!

Посмішка дня
Новоспечений чоловік ледве ковиряє виделкою макарони на сніданок.
Його молода дружина питає:
-Любий, ти мене кохаєш?
-Кохана, про це ти питаєш мене вже цілий місяць, а ось чому ти ні разу не спитала, чи люблю я макарони?


Фото: akak.ru, obed-doma.com, www.iamcook.ru, www.mirkulinara.ru





На правах реклами