Ми у Facebook
26.03.2014, 11:56

На Рівненщині стартував проект «Інклюзивна освіта: крок за кроком»

У Рівному розпочалася робота над тим, щоб всі діти мали можливість навчатися в загальноосвітніх навчальних закладах, не залежно від їхнього стану здоров’я.
«Інклюзивна освіта: крок за кроком» - проект міжнародної технічної допомоги, що реалізується за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки та Агентства США з міжнародного розвитку.

Мета проекту
- покращити умови для дітей з особливими потребами отримання рівного доступу до якісної освіти та інших послуг в інклюзивному навчальному середовищі.

Проект реалізується Всеукраїнським фондом «Крок за кроком».
Основними завданнями проекту є, в першу чергу, покращити рівень підтримки дітей з особливими потребами в умовах загальної дошкільної та початкової освіти; підвищити рівень компетентності батьків, які виховують таких дітей, посилити спроможність педагогів та викладачів системи післядипломної педагогічної освіти та підвищити рівень компетентності місцевих управлінь освіти щодо інклюзивної освіти.

У Рівному гроші на ремонт ліфтів просять у ООН

До участі у цьому проекті залучені п’ять областей – Рівненська, Черкаська, Вінницька, Луганська та місто Київ.

В рамках реалізації проекту на Рівненщині було підписано меморандум про співпрацю між Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» та управлінням освіти і науки Рівненської ОДА. Ним передбачається створення Інклюзивного ресурсного центру в нашій області, проведення тренінгів для педагогів, батьків та викладачів, а також видання посібників з питань інклюзивної освіти.

Втілюватиметься проект до лютого 2015 року.

У Рівному відбудеться Громадський форум

Довідка:


Інклюзивна освіта реалізує доступ до одержання освіти в загальноосвітньому закладі за місцем проживання та створення необхідних умов для успішного навчання для всіх без виключення дітей, незалежно від їх індивідуальних особливостей, психічних та фізичних можливостей.





На правах реклами