Ми у Facebook
28.03.2014, 11:33

Янукович закликав провести референдум та виключити його з Партії регіонів

Віктор Янукович звернувся до українського народу через російські ЗМІ. У зверненні екс-президент України Віктор Янукович вимагає проведення референдуму про визначення статусу кожного регіону у складі України.
Своє звернення колишній Президент України розповсюдив через російське інформагентство ИТАР-ТАСС. Віктор Янукович наголосив, що не дострокові президентські вибори, а референдум в усіх областях України може стабілізувати ситуацію в країні.

"Як президент, який з вами думками і душею, закликаю кожного розсудливого громадянина України - не дайте самозванцям вас використовувати! Вимагайте проведення референдуму про визначення статусу кожного регіону у складі України", - наголосив колишній голова держави.

За його словами, лише всеукраїнський референдум, а не екстрені дострокові вибори президента можуть значною мірою стабілізувати політичну ситуацію і зберегти суверенітет та цілісність України.

Що сказав Янукович на прес-конференції у Ростові-на-Дону [+Відео]

"Внесені в законодавство антиконституційні зміни, в тому числі й про вибори президента України, виключають можливість чесних виборів, коли б вони не відбулися", - переконаний Янукович.

Він назвав "все, що відбувалося і відбувається в останні місяці в Україні" - "збройним державним переворотом, який був здійснений опозицією зброєю терористичних угруповань за повної підтримки деяких Західних держав".

"Абсолютно логічно, що протест, який розгоряється на Південному Сході України - це природна реакція густонаселеного промислового краю на озброєний державний переворот", - закцентував Янукович.

Янукович у п'ятницю виступить у Ростові-на-Дону


"Самозванці не мають мандату довіри українського народу, не мають права позбавляти кожного громадянина України його права голосу, шляхом внесення антиконституційних змін до законодавства, в тому числі й про вибори президента", - додав екс-президент.

"Анархія, ця вулицях нашої країни, не має нічого спільного з демократією, - переконаний він. - Нехай хоч одна західна держава назве демократичними кроки, що вживаються нинішніми "управлінцями". Не думаю, що хто - небудь з європейських чиновників високого рангу публічно визнає нормальним розстріли та грабежі на вулицях їх держав, коли терористи називаються активістами, яким дозволено безкарно вбивати і грабувати людей".

"Нинішня так звана влада прийняла пакет законів, прямо порушують Конституцію України. Ці закони були прийняті під тиском "майдану". Над багатьма народними депутатами і їх сім'ями відбувалися акти насильства, не кажучи вже про постійні погрози", - йдеться у зверненні колишнього голови держави.

Також Янукович у зверненні до з'їзду "Партії регіонів" попросив зняти з нього повноваження почесного голови партії і виключити його з неї.

Нагадаємо, що Янукович вже двічі виступав у Ростові-на-Дону. Перший раз 28 лютого, другий - 11 березня.





На правах реклами