Ми у Facebook
31.03.2014, 17:21

Рівненська область: Як зекономити кошти на використанні енергії?

Радник голови ОДА Сергій Пінчук розповів, які напрямки енергозберігання можна запровадити на Рівненщині.
На прес-конференції голови ОДА Сергія Рибачка, яка відбулася у понеділок, 31 березня, Сергій Пінчук зазначив, що працюватиме над двома основними напрямками.

Перший - моніторинг енергоресурсів.
У Рівненській області обслуговується більше 3 тисяч бюджетних будівель, усі вони споживають газ, електрику, воду. За минулий рік усі ці будівлі використали енергії на 321 млн.

Коли запрацює рівненський сміттєпереробний завод

Тому у Рівненській області планують запровадити практику, яка успішно діє у кількох містах України, і свідчить про те, що щоденний моніторниг використання енергоресурсів дає економію в різних містах від 5 до 10% на рік.

"Ми працюємо над цією темою, розробляємо програми. За базовий показник ми беремо 3%, якщо за рік енергоспоживання у всіх будівлях зменшиться на 3%, це буде економія бюджету в 9 млн грн", - розповідає Сергій Пінчук.

Голова Рівненської ОДА представив своїх радників

Другий напрямок - поводження з побутовими відходами.

"Ми вже почали працювати над тим, щоб запустити у Рівному сміттєпереробний завод. Уже напрацьовано деякі кроки для того, щоб діло зарухалося. Крім того, робота проводиться на рівні Верховної Ради, адже саме через певні проблеми у законодавстві завод не може працювати", - зазначив пан Сергій.





На правах реклами