Ми у Facebook
01.04.2014, 15:04

Долар варто продати на цьому тижні, - експерт

Долари українцям краще поміняти на цьому тижні, адже пік вартості американської валюти проходить. Таку думку висловив у своєму блозі економіст Ерік Найман.
«Рішення про кредит Міжнародного валютного фонду (МВФ) може бути прийняте вже на цьому тижні і зовсім скоро очікується надходження першого траншу кредиту в розмірі $3 млрд, половина з якого піде на закриття дефіциту держбюджету. Це дозволить стабілізувати курс гривні щодо долара на рівні ближче до 10 грн за долар. Тому, хто запланував продаж доларів, варто це зробити на поточному тижні», — радить Найман.


Долар на Міжбанку знову виріс - 11, 55 грн + КУРСИ ВАЛЮТ У РІВНОМУ


Щодо курсу, долар на українському міжбанківському ринку на початку минулого тижня коштував 10,65/10,8 грн, в кінці тижня його ціна становила 11,2/11,3 грн. У понеділок, 31 березня, на міжбанку торги по долару США відкрилися зниженням котирувань до рівня 11,10/11,54.

Рівненщина: бюджетникам дозволили виплачувати премії

Нагадаємо, МВФ заявив про готовність виділити Україні $14-18 млрд фінансової допомоги. При цьому отримання цих грошей відкриває доступ до отримання фінансової допомоги від інших міжнародних кредиторів в сумі від $9 до $13 млрд. Міністр фінансів Олександр Шлапак заявив, що перший транш обсягом $3 млрд Україна може отримати вже в квітні. За його словами, середньорічний курс долара очікується на рівні 10,5 грн.

За матеріалами selo.rv.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ