Ми у Facebook
01.04.2014, 18:32

Промислову плантацію дерева гінкго посадили на Рівненщині

Промислову плантацію реліктового дерева гінкго посадили у курортній зоні біля села Жобрин на Рівненщині.
Про це повідомила рівнянка Тетяна Терещук, яка разом зі своєм батьком, кандидатом технічних наук, знавцем народної медицини Анатолієм Терещуком виростила сіянці на селекційній основі та надала їх садівникам, пише vgolos.com.ua

«Проект реалізують з метою використання у майбутньому цілющих властивостей гінкго для лікування пацієнтів оздоровчого комплексу «Червона калина», – сказала Терещук.

У Рівному посадили гінкго у громадському місці [+Фото]

За її словами, настоянки з листя такого дерева мають антиоксидантні властивості і позитивно впливають на серце, нервову систему, знижують ризик виникнення інфарктів та інсультів. Витяжка з рослини також поліпшує мозковий кровопотік в коронарному і венозному руслах.

Досі у поліському краї гінкго було лише в одному екземплярі – воно, висаджене майже двісті років тому, росте у парку в смт Гоща.




Український мандрівник Андрій Зубенко за 30 місяців обійшов навколо світу


Довідка

Гінкго — реліктова рослина, єдиний вид роду Гінкго. Це дерево — одне з найстаріших дерев нашої планети, що збереглося до наших днів. Виникло від первісних голонасінних дерев приблизно 300 млн років тому, і є пращуром сосни та ялини. Гінкго вважався вимерлим до 1691 р., доки його не виявили в Японії.

Це дерево дуже перспективне для озеленення південних міст України. Воно чудово витримує умови промислової загазованості, невибагливе до ґрунтів, стійке проти грибкових та вірусних захворювань, майже не пошкоджується комахами. Це дерево довговічне. Окремі його екземпляри живуть 2000 років, підіймаючись за цей час у висоту до 40 м, при товщині стовбура — 1 м.


Лікувальна дія

Чай з листя рекомендували при кашлі, ядусі, для якнайшвидшого відновлення сил у період видужання.

Сьогодні медикаменти, розроблені на основі листя гінкго, входять до багатьох засобів сучасної медицини.

Препарати з гінкго відновлюють погіршені в результаті вікових змін пам'ять, слух, зір, мовні й рухові функції, усувають циркуляторну недостатність (включаючи атеросклеротичне й вікове походження), відновлюють еластичність і міцність судин, запобігає тромбозам мозкових і коронарних судин, сприяють нормалізації метаболізму тканин мозку, поліпшують живлення серцевого м'яза, допомагають зберегти цілісність і проникність клітинної стінки, запобігти приступам астми, мають заспокійливу й антиспазматичну дії.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини