Ми у Facebook
02.04.2014, 14:26

На Рівненщині директора навчального закладу можуть зняти з посади за поганий звіт

Нещодавно набула обговорення проблема недовіри громади до окремих директорів навчальних закладів Дубенського району. Чи всі керівники навчальних закладів задовольняють батьків та громаду, чи сумлінно виконують свої обов’язки? Це питання хвилює багатьох.
З метою забезпечення прозорості, демократичності управління навчальним закладом та стимулювання впливу громадськості на прийняття та виконання керівниками навчальних закладів відповідних рішень у сфері управління навчальним закладом президія районної ради 1 квітня схвалила «Положення про порядок звітування керівників дошкільних та загальноосвітніх закладів Дубенського району про свою діяльність перед педагогічним колективом та громадськістю».

Рівненщині потрібна реформа житлово-комунального господарства

Відповідно до ухваленого положення керівник навчального закладу щороку має звітуватись про свою діяльність перед педагогічним колективом, представниками батьківства та сільським головою як представником громади на загальних зборах в період з 1 червня по 1 серпня.

У разі необхідності звіт керівника може проходити і в інші терміни, за ініціативи органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування. В підсумку звітування проводиться таємне голосування, в якому беруть участь члени педагогічного колективу, делеговані з кожного класу представники батьківського колективу та сільський (селищний) голова. Якщо керівник не отримає більше половини схвальних голосів зборів, ними готується клопотання перед відділом освіти райдержадміністрації про невідповідність керівника займаній посаді.

Як зауважив голова районної ради Олександр Дехтярчук, прийняття такого положення сприятиме підвищенню відповідальності керівників шкіл, дитячих садочків по якості освіти перед батьками, громадою – замовниками послуг, а не лише перед відділом освіти.

Рівняни можуть анонімно поскаржитися на чиновників

Дата проведення звіту повідомляється не пізніше, ніж за 15 днів до дня проведення. Рішення загальних зборів доводять до відділу освіти райдержадміністрації в п’ятиденний термін з дня їх проведення.

Звіт керівника охоплює основні напрями його діяльності, такі як: організація різних форм позаурочної навчально-виховної роботи; заходи щодо забезпечення навчального закладу кваліфікованими педагогічними кадрами та доцільність їх розстановки; дотримання вимог техніки безпеки, санітарно-гігієнічних та протипожежних норм; дотримання правопорядку…





На правах реклами