Ми у Facebook
03.04.2014, 09:06

З "парковками" на газонах у Рівному пропонують боротися шинами

Зелений газон - не місце для паркування авто. Проте, як показує практика, водії досить часто це ігнорують, розташовуючи свої автомобілі просто на газонах.
Припарковані просто на траві машини у Рівному можна побачити досить часто. Частіше - у дворах будинків, а інколи - й у центрі міста.

Ось таку ситуацію нещодавно можна було спостерігати поблизу приміщення зали засідань Рівненської міськради на вул. Поштовій, 2.

Фото з Facebook-групи "Рівненщина політична"
Фото з Facebook-групи "Рівненщина політична"


Днями "зелену парковку" помітили й мешканці вулиці Гагаріна навпроти Кіноцентру "Ера", де відвідувачі закладу паркують свої автомобілі, руйнуючи при цьому озеленену територію.

- Хочеться, щоб наше місто дотримувалось європейських стандартів якості життя, - розповів громадський активіст, заступник голови ГО "Рівненський громадський контроль" Олександр Зайчук. – Нехай ми не можемо вплинути на ріст цін в магазинах, але ж не смітити на вулиці, паркуватися у визначених місцях, ремонтувати дороги – це в наших силах.

За словами керівника "Громадського контролю" Дмитра Якимця, аби розібратися, хто відповідає за цей газон і чому не слідкують за його станом, активісти надіслали запит до начальника управління ЖКГ міста Рівного В'ячеслава Бережнюка. Відповіді наразі поки немає.

Зіпсований автовласниками газон. Фото ГО "Громадський контроль"
Зіпсований автовласниками газон. Фото ГО "Громадський контроль"


Як у рівненських дворах автомобілі паркують

Турбує ситуація з паркуванням на газоні й представників кінотеатру, поруч з яким знаходиться газон.

- З проблемою газону ми зіштовхнулись ще влітку минулого року, - розповідає директор кінотеатру "Мультиплекс" у кіноцентрі "ЕРА" Вікторія Висоцька. - Вже тоді, деякі відвідувачі почали ставити свої авто на газон. Робили вони це не через брак місць для паркування, а через пошук затінку для свого авто. Наші менеджери кожного разу підходили до громадян, але у відповідь чули або нецензурну лексику або ж байдужі відмовки. Ми в усній формі звертались до представників ЖЕКу і прохали їх спільними з нами зусиллями зробити загорожу. Спочатку нічого не вдавалось, згодом ми звернулись до інспектора ЖЕКу з проханням дозволити нам забрати з-під сусіднього будинку декілька бетонних клумб, які там стояли, порослі травою і закидані недопалками. Нам дозволили і наші працівники перетягнули ці клумби на місця, де під вербою було улюблене "тіньове місце паркування", наповнили свіжим грунтом, пофарбували, посадили в них чорнобривці. Також ми вивішували на свій паркан прохання не паркувати на газоні авто, адже є 28 місць паркування.

Що ж до багатостраждального газону, то ніякого сприяння від ЖЕКу представники "ЕРИ" поки не дочекались. Проте оригінальне вирішення проблеми придумали.

- Наші друзі привезли нам 26 автомобільних шин, - говорить Вікторія Висоцька. - Ми чекаємо потепління, щоб їх вкопати по периметру газону. Завтра, провсяк випадок, зателефоную інспектору ЖЕКу й розповім про це, щоб нас за нашу ж добру ініціативу потім не насварили.

До слова, парковка авто на газонах законом заборонена й карається штрафом у розмірі 255-340 гривень.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ