Ми у Facebook
06.04.2014, 10:05

Що треба знати рівнянам про ввезення імпортних товарів

Для поміщення товарів у митний режим імпорту особа, на яку покладається дотримання вимог митного режиму, повинна володіти наступною інформацією.
1) подати органу доходів і зборів, що здійснює випуск товарів, документи на такі товари;

2) сплатити митні платежі, якими відповідно до законів України обкладаються товари під час ввезення на митну територію України в режимі імпорту;

3) виконати встановлені відповідно до закону вимоги щодо заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

Гривня впала до рекордного значення за всю історію існування[КУРС ДОЛАРА]

Якщо іноземні товари після ввезення їх на митну територію України були пошкоджені або втрачені внаслідок аварії чи дії обставин непереборної сили або внаслідок протиправних дій третіх осіб, що підтверджується документально, за рішенням декларанта вони можуть бути заявлені органу доходів і зборів у митний режим імпорту в пошкодженому стані чи у фактичній кількості. Це відбувається з додержанням щодо таких товарів заходів тарифного та нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

У разі втрати товарів після ввезення їх на митну територію України внаслідок протиправних дій третіх осіб митні платежі, встановлені на імпорт таких товарів, підлягають сплаті в повному обсязі у порядку, встановленому Митним кодексом України.

За рішенням декларанта або уповноваженої ним особи допускається поміщення пошкоджених товарів в інші митні режими.
Товари, поміщені у митний режим імпорту, набувають статусу українських товарів.

Умови поміщення товарів у митний режим імпорту визначено ст. 75 Митного кодексу України.

З 1 квітня постачання лікарських засобів оподатковується


ДОВІДКА:


Імпорт - це митний режим, відповідно до якого іноземні товари після сплати всіх митних платежів, встановлених законами України на імпорт цих товарів, та виконання усіх необхідних митних формальностей випускаються для вільного обігу на митній території України.

За інформацією ГУ Міндоходів у Рівненській області





На правах реклами