Ми у Facebook
04.04.2014, 11:34

Рівненщина: визначено найкращих в Україні вчителів християнської етики

У Національному університеті «Острозька академія» 27-28 березня відбувся IX всеукраїнський фестиваль-конкурс «Учитель року з предметів духовно-морального спрямування».
Як повідомили у відділі зв'язків з громадськістю Національного університету "Острозька академія", до участі у фестивалі-конкурсі були запрошені вихователі дошкільних закладів, вчителі загальноосвітніх шкіл, викладачі професійно-технічних і вищих навчальних закладів України, які викладають предмети духовно-морального спрямування, а саме: «Етика», «Основи християнської етики», «Християнська етика в українській культурі», «Етика: духовні засади», «Людина і світ», «Людина і суспільство». Учасники конкурсу повинні були пройти письмовий тест на знання Святого Письма, презентувати заняття для певного віку, розв’язати актуальну проблемну ситуацію на духовно-моральну тематику, презентувати виховний захід для певного віку. Організатори традиційно називають "Учитель року" саме фестивалем-конкурсом - тут не акцентують на призових місцях, наголошуючи натомість, що кожен з учасників уже є переможцем, адже не просто якісно виконує свою роботу й презентує педагогічні здобутки однодумцям, а й сіє добро в дитячі душі та має можливість збагатитись корисним досвідом колег.



Як проходив конкурс "Учитель року з предметів духовно-морального спрямування" у 2013 році

«Християнська етика повинна стати надзвичайно важливим предметом у школі. Після закінчення конкурсу ми підготуємо листи-звернення до Президента України, Міністерства освіти і науки, церков щодо ефективності викладання цього предмету, - зауважив координатор конкурсу, декан гуманітарного факультету НаУ "Острозька академія", настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Василь Жуковський.



Як зацікавити уроками християнської етики?

За підсумками фестивалю-конкурсу, диплом І ступеня отримала Антоніна Фоміченко - викладач історії та суспільствознавства Компаніївського технікуму ветеринарної медицини БНАУ Кіровоградської області, диплом ІІ ступеня - Зоя Говорунець - вчитель світової літератури, етики та християнської етики Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Черкаської області. Учитель-методист Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №13 з поглибленим вивченням французької мови (м.Біла Церква Київської області) Віра Гребень і вчитель християнської етики Лосяцької ЗОШ І-ІІ ступенів Тернопільської області Іван Мазурик нагороджені дипломом ІІІ ступеня.





На правах реклами