Ми у Facebook
06.04.2014, 15:48

Рівнянин очолив Комісію при Президентові України

Указом Президента України від 5 квітня вихідця Рівненщини Сергія Пашинського призначили головою Комісії при Президентові України з питань громадянства.
До слова, 5 березня, в.о. Президента України Олександр Турчинов призначив Сергія Пашинського Главою Адміністрації Президента України.



ДОВІДКА ПРО ПОЛІТИЧНУ ДІЯЛЬНІСТЬ

На парламентських виборах 2002 року Сергій Пашинський балотувався у Верховну Раду від блоку політичних партій «Проти всіх», № 12 в списку. Кандидатура була знята.

На парламентські вибори-2006 пішов у складі Блоку Юлії Тимошенко і вперше став народним депутатом України V скликання (№ 101 виборчого списку). З травня 2006-го — у складі фракції БЮТ. У липні 2006 року був обраний членом Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, потім очолив підкомітет з питань стратегії розвитку галузі та інвестицій парламентського Комітету з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки. Склав депутатські повноваження 14 червня 2007-го.

Уродженець Рівненщини очолив Адміністрацію Президента України [ДОСЬЄ]

У ході дострокових виборів Верховної Ради 2007 балотувався від БЮТ і знову отримав мандат народного депутата України VI скликання (№ 73 виборчого списку). З листопада 2007-го — у складі фракції БЮТ. У грудні 2007 року був обраний членом парламентського Комітету з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки.

Був радником Прем'єр-міністра України Тимошенко з питань ПЕК (на громадських засадах), входив до складу колегії Мінпаливенерго України.

На парламентські вибори-2012 пішов у складі ВО «Батьківщина» і втретє поспіль пройшов до парламенту України VII скликання (№ 27 виборчого списку). З грудня 2012-го обраний заступником голови фракції «Батьківщина». У грудні 2012 року увійшов до складу Комітету Верховної Ради з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, голова підкомітету з питань стратегії розвитку галузі та інвестицій.

Є членом партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», з 2007 року очолював Житомирську облорганізацію політсили, з вересня 2012-го був в.о. голови Донецької облорганізації «Батьківщини».

З червня 2013 року обійняв посаду заступника голови ВО «Батьківщина».





На правах реклами