Ми у Facebook
07.04.2014, 13:45

Мешканці села Тинне, що біля Рівного, бойкотують будівництво небезпечного заводу

У неділю, 6 квітня 2014 року біля ЗОШ №17 відбулася зустріч мешканців Тинного, Вересневе і Боярки міста Рівного. На зібранні було присутніх більше 200 жителів і обговорбвалося питання будівництва заводу з утилізації ртутомістких відходів.
З пропозицією провести чесні і відкриті громадські слухання щодо будівництва заводу по переробці небезпечних відходів звернувся до громадян депутат Олександр Лащук. Він підготував і зачитав проект рішення про проведення відкритих громадських слухань. Мешканці одноголосно підтримали пропозицію депутата. Крім того, було утворено робочу групу з представників громади для участі в комісії міської ради по вивченню проблеми.

У Рівному з'явиться завод з утилізації ртутомістких відходів?

Більш як триста жителів мікрорайонну Тинне лише за перший день поставили свої підписи під звернення до Володимира Хомка з проханням запобігти проблемам пов’язаними з небезпечною будовою.

«Перші, так звані громадські слухання, відбулись приховано. Громада про них не знала. Ми ініціювали відкриті громадські слухання і плануємо залучити незалежних експертів для аналізу потенційно небезпечного об’єкту, тому що здоров’я людей повинно стояти на першому місці. Також ми повинні звернути увагу на дозвільні документи», - прокоментував подію депутат Рівнеради Олександр Лащук.

Нерухомість: у Рівному будуватимуть новий завод?

Нагадаємо, у Рівному, у районі Тинного, на вулиці Авіаторів планується будівництво завод з утилізації люмінесцентних ламп, елементів живлення, фільтрів для автомобілів і машинних мастил. Для цього планують реконструювати приміщення колишніх складів для зберігання мінеральних добрив.





На правах реклами