Ми у Facebook
07.04.2014, 14:56

Благовіщення: чого не можна робити у свято

7 квітня православні та греко-католики відзначають свято Благовіщеня Пресвятої Богородиці.
Благовіщення наші предки вважали не тільки великим святом, але ще й початком нового хліборобського року. Адже в цей час Бог благословляє землю, пробуджуючи всі життєві сили природи. Правда, працювати, а тим більше на землі, 7 квітня суворо заборонялося, та й ніяких справ не можна було починати.

Благовіщення – християнське свято

Прикмети і традиції свята
У Благовіщення не можна нічого віддавати з дому, а особливо займати комусь гроші. Навіть якщо до вас зайшла сусідка за сіллю або цукром, постарайтесь ввічливо відмовити. Інакше ви можете віддати своє здоров'я і благополуччя.

Не можна стригтися, фарбувати і навіть причісувати волосся. Вважається, що цим «заплутаєш» свою долю.

На який день тижня випадає 7 квітня, у той день протягом усього року не можна починати нових справ.

Обов'язково в це свято освятіть воду, сіль і візьміть у церкві благовіщенську просфору - вони допоможуть вам в тому випадку, якщо хтось у родині захворіє.

У Благовіщення не одягають нового одягу - або порвете і забрудните так, що не відіпрати. Раніше дівчата, які хотіли в цей день похвалитися обновками, носили їх потайки кілька днів на собі, щоб ніхто не бачив.

Знахарки радили з ранку до опівночі у Благовіщення дружинам сорок разів назвати свого чоловіка «коханий». Вважається, що такий своєрідний приворот допоможе зберегти любов у сім'ї на довгі роки.

Якщо у вас є дача або город, обов'язково 7 квітня закопайте по кутах ділянки шматочки Благовіщенської просфори - за народними прикметами, це дасть вам хороший урожай і захистить від злодіїв.

Фото: os1.i.ua





На правах реклами