Ми у Facebook
07.04.2014, 16:22

Проти сепаратистів введуть антитерористичні заходи - Турчинов [+Відео]

В.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що влада вживає ряд заходів для стабілізації ситуації на сході України.
Дії сепаратистів у східних областях України спрямовані на зрив президентських виборів. Про це заявив в.о. президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов.

"Вчора почалася друга хвиля спецоперації Російської Федерації проти України, мета якої - дестабілізувати ситуацію в державі, повалити українську владу, зірвати вибори і розірвати на шматки нашу країну. Сепаратистські угруповання, координовані російськими спецслужбами, захопили будівлю обласної державної адміністрації в Харкові, приміщення обласної державної адміністрації та Служби безпеки України в Донецьку, а також приміщення Служби безпеки України в Луганську. у тому числі, що особливо небезпечно, взяли в руки зброю. Все це відбувається на тлі присутності російських військ у нашого кордону ", - сказав Турчинов.

"Вороги України намагаються розіграти кримський сценарій, але ми цього не допустимо.

Нові штурми на Сході України: сепаратисти захопили луганську СБУ та ОДА в Донецьку і Харкові [Фото+Відео]

Сьогодні вночі створений Антикризовий штаб. А проти тих, хто взяв у руки зброю, проводитимуться антитерористичні заходи. Посилено захист Східної кордони нашої країни. Враховуючи пасивну поведінку деяких структур місцевих правоохоронних органів, вони будуть доукомплектовані за рахунок підрозділів з ​​інших регіонів. Для координації діяльності силових структур ми направили до Харкова міністра Внутрішніх справ Арсена Авакова, до Донецька - першого віце-прем'єр-міністра Віталія Ярему, в Луганськ - секретаря РНБО Андрія Парубія та голову СБУ Валентина Наливайченка", - сказав він.

"Я з повагою ставлюся до різних політичних поглядів, в тому числі, і наших опонентів. Але сепаратизм і використання зброї проти власної держави, що несе пряму загрозу безпеці та життю наших громадян - це не політика. Це тяжкий злочин. А проти злочинців ми будемо діяти адекватно і рішуче", - додав Турчинов.

Турчинов також заявив, що Верховна Рада у вівторок першим питанням розгляне законопроект про посилення кримінальної відповідальності за сепаратизм.


Відео "Радіо Свобода"

За матеріалами: ЛIГАБiзнесIнформ





На правах реклами