Ми у Facebook
07.04.2014, 20:10

У Рівному безпритульних собак стерилізуватимуть австрійські ветеринари [+Відео]

Щоб зупинити темпи розмноження безпритульних собак, рівненські зоозахисники звернулися за допомогою до австрійських фахівців.
Ще два роки тому, коли у Рівному відмінили відстріл безпритульних тварин, популяція бродячих собак у нашому місті була доволі невеликою і якби їх вчасно стерилізували, нині б на вулицях не бігали чималі зграї чотирилапих. Тепер потрібно надолужувати згаяний час.

Бродячі собаки у Рівному облюбували Пагорб Слави, вулицю Будівельників, райони Льонокомбінату та залізничного вокзалу, а також Північний. У цих місцях збираються декілька десятків чотирилапих і з часом їх кількість тільки зростає. Якщо не знайти господаря, то принаймні стерилізувати безпритульних собак взялись зоозахисники з громадської організації "Під егідою". Нині до співпраці вони запросили європейських фахівців.

Як у Рівному борються з безпритульними собаками?

Тамара Лук’янчук, голова обласної громадської організації захисту тварин "Під егідою":

- У їхній команді є ветеринари і професійні ловці, а це дуже важливо. Вони приїжджають і за невеликий проміжок часу стерилізують дуже велику кількість собак. З їх новітніми технологіями вони можуть стерилізувати по 20 собак на день. Тобто за три тижні вони можуть простерилізувати 300-400 собак.

Окрім допомоги зі стерилізації собак з боку австрійських фахівців, рівняни теж не стоять осторонь цього питання. За підрахунками Тамари Лук’янчук, після такої масштабної стерилізації у місті залишиться зовсім небагато тварин, які потребуватимуть подібної операції. Тим паче, що австрійські волонтери також навчать місцевих фахівців новаціям у цій справі.

Що робити рівнянам, якщо стали жертвами безпритульних собак [+ПОРАДИ]

- Вони приїжджають, аби навчити місцевих ветеринарів як ловити, як стерилізувати собак, - продовжує Тамара Лук’янчук. - Аби після того, як вони поїдуть, наші фахівці могли використовувати ці технології, щоб працювати швидше, якісніше і продуктивніше.



Рівняни, відгукніться! Сіренький цуцик чекає нових господарів

Чекають на гостей в організації через два місяці. До того часу місцеві волонтери мають вирішити питання щодо проживання та харчування австрійців. Адже за найскромнішими підрахунками їх тритижневе перебування обійдеться у 20 тисяч гривень. Всі ж витрати із відлову, стерилізації і післяопераційного догляду гості візьмуть на себе.





На правах реклами