Ми у Facebook
08.04.2014, 16:34

9-10 квітня на Рівненщині змагатимуться юні знавці Біблії [+Відео]

VIІ Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії» відбудеться на базі Національного університету «Острозька академія» 9-10 квітня.
До участі в олімпіаді «Юні знавці Біблії» запрошені діти дошкільного віку та учні 1-8 класів загальноосвітніх шкіл України: переможці відповідних шкільних та регіональних предметних олімпіад, які вивчають предмети духовно-морального спрямування: «Етика», «Основи християнської етики», «Християнська етика в українській культурі», «Етика: духовні засади», «Людина і світ», «Людина і суспільство» та інші предмети духовно-морального спрямування.

Наймолодші в Україні знавці Біблії - на Рівненщині

Як розповів координатор олімпіади, декан гуманітарного факультету Національного університету "Острозька академія", настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Василь Жуковський, метою олімпіади є підвищення інтересу школярів до Біблії; виховання духовно багатої, національно свідомої особистості; залучення школярів до вивчення курсів духовно-морального спрямування; інформування педагогічної громадськості та батьків про важливість вивчення таких предметів у школах та дитсадках.

Визначено найкращих в Україні юних знавців Біблії

Як проходила олімпіада в 2013 році: сюжет телеканалу "Рівне 1"


Під час олімпіади діти не лише складатимуть письмовий тест на знання Святого Письма, а й презентуватимуть власні творчі роботи (малюнки, аплікації тощо), розповідаючи при цьому про випадки, коли вони вчинили в своєму житті саме так, як вчить Біблія. А ще, залежно від віку, презентуватимуть соціальні проекти або ж листа своєму зарубіжному ровеснику про те, як Біблія впливає на їхнє життя і поведінку.

Хто знає Біблію найкраще в Україні?

Особливістю цьогорічної олімпіади стане читання дітьми віршів з Острозької Біблії та презентація розповідей про роль Біблії та християнської етики в їхньому житті. Видавничий дім "ОГО" також долучиться до реалізації цих проектів - одним із їх координаторів є журналістка "ОГО", редактор "Рівненської газети" Ольга Данилюк. Член оргкомітетів подібних олімпіад у минулому, цьогоріч вона нагородить учасників заходу спеціальними відзнаками від "ОГО" та "Рівненської газети".





На правах реклами