Ми у Facebook
08.04.2014, 12:28

Депутат Рівненської облради Сергій Штурхецький: «Двох Штурхецьких - на одного Павлюка»

Тема обрання заступників голови Рівненської обласної ради і досі не вщухає. У соціальних мережах часто називають найкращими претендентами нам ці посади Сергія Штурхецького, Степана Молчана чи Віктора Кривуна.
Найчастіше у соцмережах на посаді заступника голови Михайла Кириллова громадськість підтримує депутата Рівненської обласної ради, завідувача кафедри документознавства та інформаційної діяльності НаУ "Острозька академія" Сергія Штурхецького. Нам вдалося запитати у голови Рівненської облради про те, чому кандидатуру Штурхецького не виносили на голосування.

Позиція голови обласної ради Михайла Кириллова

Тепер же ми запитали Сергія Штурхецького про те, чи була у нього розмова з Михайлом Кирилловим і чи дійсно депутат був впевнений в тому, що не отримає підтримки у своїх колег.

- Я попросив п.Кириллова «звірити наші годинники» ще два тижні тому. Ми з ним виявили, що маємо однакові позиції – і щодо того, які мають бути пріоритети діяльності облради, і щодо того, що у голови облради повинні бути заступники і ними не можуть мають бути одіозні фігури, яких не сприйме громадськість. Ми так само розуміли і те, що підібрати таку фігуру з «темної» сторони облради буде важко. Тиждень тому я, як і інші депутати облради, несподівано були повідомлені про позачергову сесію. У минулу неділю я від п.Михайла дізнався, що одним із пунктів порядку денного є також і обрання заступників. Тому дійсно, минулого понеділка я попросив його про зустріч. І дійсно, тоді вперше прозвучала моя кандидатура на посаду одного із заступників – на той час депутатська група «Рівненщина» висунула свою кандидатуру – Степана Павлюка. Якби я почув якусь конкретну відповідь від п.Михайла – то і не наполягав би на своїй кандидатурі – зрештою, ми могли би «обміняти», грубо кажучи, двох Штурхецьких на одного Павлюка, або щось придумати – все заради того, щоб і створити більшість в облраді і обрати заступників. У середу зранку, за годину до сесії, відбулося засідання фракції «Батьківщина», на яку було запрошено і пана Кириллова. Фракція також підтримала мою кандидатуру, на той час вже були попередні домовленості із іншими депутатами. Однак ми розуміли, що питання створення більшості є відкритим і обрання заступників у цій ситуації, коли не проведені переговори, не долучена громадськість – передчасні, - пояснює Сергій Штурхецький.

Голова Рівненської ОДА не хоче оцінювати призначення в облраді

- Але, схоже, у п.Кириллова було своє бачення ситуації – він повідомив, що у вівторок увечері в нього на столі вже була кандидатура Олександра Данильчука, який запевнив, що матиме більшість у сесійній залі. На це все наклалися певні конфлікти і у самій фракції, які я, як людина, яка ніколи не мала партквитка «Батьківщини», не можу коментувати. Результат всі бачили вже у сесійній залі – своїми руками (точніше, своїм поданням) голова облради визначив своє політичне майбутнє, майбутнє облради. На мою думку, це майбутнє – ніяке. Можливо, я помиляюся, «чогось» не знаю, але раніше всі приховані течії ми відверто обговорювали. Тепер таких відвертих обговорень, я так розумію, більше не буде. Але найгірше, що через такі кроки було завдано непоправної шкоди авторитету облради як виразника інтересів мешканців територіальних громад області. Для нинішнього складу облради це взагалі-то характерне, але я до останнього сподівався, що голова зможе якось виправити ситуацію.





На правах реклами