Ми у Facebook
08.04.2014, 19:02

Рівненщина: фірма Берташа “відмила” 4 мільйони гривень на будівництві школи

Нагадаємо, що у матеріалі автори задавались питанням: Чому племінник голови Рівненської ОДА Андрій Берташ, будував триповерхову школу в селі, де 47 учнів. 2011 року на день Святого Миколая в селі Будераж на Здолбунівщині урочисто відкрили нову школу, на яку мешканці села чекали більше 20 років. Адже до цього часу школярі навчались у старій аварійній будівлі.
Вперше Здолбунів сіті написали про школу у Будеражі ще у червні 2013 року, тоді у статті – розслідуванні порталу 4 влада, йшла мова про доцільність будівництва саме такої школи та те чому вона за півроку почала сипатися.
Про це повідомляє сайт Здолбунів CITY.

Сучасне трьохповерхове приміщення 19 грудня прийняло у свої стіни 75 школярів. Голова Рівненської ОДА Василь Берташ на урочистостях наголошував, що головний пріоритет влади – вивести всіх учнів із аварійних приміщень. Саме з його ініціативи було розроблено обласну програму добудови проблемних шкіл. І можна було б за це поставити великий плюс на адресу нинішньої обласної влади, якби не кілька дивних та суперечливих «але», які наводять на думку, що будувати школи на Рівненщині не тільки життєво необхідно, але й, напевно, доволі вигідно.

Як виявилось у квітні 2014 року це таки правда, будувати школи за бюджетні кошти - вигідно!!! От тільки кому? Державі, селу, дітям чи Берташам?

Перевіркою, проведеною прокуратурою Рівненської області встановлено, що посадові особи департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної державної адміністрації та приватного будівельного підприємства, шляхом внесення неправдивих даних в акти виконаних робіт з будівництва школи в селі Будераж Здолбунівського району, розтратили бюджетні кошти в особливо великих розмірах.

Як наслідок – в експлуатацію здано лише частину цілісного майнового комплексу навчального закладу, а бюджету завдано збитків на суму понад 4 мільйони гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

Прокуратурою Рівненської областіу Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за частиною 5 статті 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах) та частиною 2 статті 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, при будівництві школи не дорахувалися 4 мільйони гривень.

Після перевірки, яка була проведена прокуратурою Рівненської області, стало відомо, що посадові особи Департаменту з питань будівництва та архітектури РОДА та приватного будівельного підприємства розтратили бюджетні кошти в особливо великих розмірах.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ