Ми у Facebook
09.04.2014, 11:21

Рівненщина: В Острозькій психіатричній лікарні прокуратура виявила порушення прав пацієнтів

Прокуратура Рівненської області провела перевірку додержання вимог законодавства щодо режиму, умов тримання, лікування осіб, до яких судом застосовано примусові заходи медичного характеру.
За її результатами виявлено суттєві недоліки в організації діяльності комунального закладу «Острозька обласна психіатрична лікарня».

Зокрема, у порушення вимог Закону України „Про психіатричну допомогу” в одному із відділень закладу не створено належні умови для проведення дозвілля, творчої діяльності та здійснення соціальної реабілітації хворих. Пацієнтам не забезпечено доступ до матеріалів засобів масової інформації. Потребують оновлення речі побутового вжитку.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області.

Встановлено випадки, коли адміністрацією психіатричної лікарні не вчасно скеровувались матеріали до суду з висновками лікарських комісій щодо продовження строків застосування до громадян примусових заходів медичного характеру.

Скільки заробили рівненські прокурори і на яких авто їздять

На усунення виявлених порушень прокуратура Рівненської області внесла документ реагування. За результатами його розгляду до відповідальності притягнули 2 посадових осіб комунального закладу.

Зазначимо, що минулого року після перевірки в Острозькій психлікарні у прокуратури також були зауваження до роботи медичного закладу.





На правах реклами