Ми у Facebook
09.04.2014, 21:32

На Рівненщині для засуджених відкрили молитовну кімнату

В Городищенській виправній колонії управління ДПтС України в Рівненській області відкрито молитовну кімнату для засуджених до довічного позбавлення волі.
В Городищенській виправній колонії з 2004 року діє сектор, де утримуються чоловіки засуджені до довічного позбавлення волі.

- Організація виконання покарання у вигляді довічного позбавлення волі є важливою задачею для персоналу виправного закладу, і пріоритетами в цій роботі є не тільки забезпечення режиму відбування покарання, але і гарантування засудженим прав визначених Конституцією України та Європейською Конвенцією по захисту прав і основних свобод людини,- розповідає виконуючий обов’язки начальника установи Юрій Луцук.

На Рівненщині відкриють нове психіатричне відділення?

Багато зусиль керівництво колонії приділяє для засуджених до довічного позбавлення волі щодо реалізації ними духовних потреб: гарантує право на свободу віросповідання і задоволення релігійних потреб. На сьогодні установа відкрита для Божого Слова, яке несуть представники різних конфесій, до яких належать засуджені.

В установі облаштовано міжконфесійну молитовну кімнату на секторі максимального рівня безпеки для християн священнослужителів. Засуджені не приховують того, що підтримують таку ініціативу.

Рівняни шукають водіїв, яким «плювати на всіх»

- Дякую адміністрації виправної колонії за сприяння у відвідуванні
представниками релігійних громад та облаштування цієї молитовної кімнати, - ділиться своїми думками засуджений Сергій Коломоєць, 1978 року народження, уродженець міста Чернівці.

За матеріалами Прес-служби управління ДПтС України в Рівненській області





На правах реклами