Ми у Facebook
10.04.2014, 17:13

Пологовому будинку на Рівненщині подарували обладнання на 50 тис. євро

Стан оснащення медичних закладів на Рівненщині є далеко не найкращим, тому кожна допомога, особливо фінансова, сприймається з великою вдячністтю.

Нещодавно на Рівненщині, а зокрема у Сарненській ЦРЛ, побували благодійники з Німеччини, які передали пологовому будинку обладнання для лікування новонароджених малюків загалом на 50 тисяч євро.

Як розповів заступник головного лікаря з лікувальної роботи Богдан Дойчук, співпраця з німецьким підприємством «Basalt AG», яке є акціонером ТОВ «Вирівський кар’єр», розпочалася ще два роки тому за ініціативою тодішнього голови райдержадміністрації Анатолія Остапчука. Тоді генеральний уповноважений цієї компанії Ульріх Штайнерт, відвідавши лікарню, пообіцяв допомоги пологовому будинку.


Рівненщина: У дитсадку Острога - масове отруєння дітей


Проте швидко виконати обіцянку йому не вдалося через певні організаційні труднощі. Спочатку п. Ульріху довелося довго переконувати благодійний фонд концерну, до якого входить підприємство «Basalt AG», що Сарненській ЦРЛ справді потрібна матеріальна допомога і її буде використано точно за призначенням.

Та ось нарешті обладнання таки доставили у лікарню. Це сучасна відкрита реанімаційна система з гелевим матрациком з підігрівом і лампою, та кювез загальною вартістю 50 тисяч євро. Крім цього, медики отримали у подарунок від Фонду сертифікат на 6-річне сервісне обслуговування цієї апаратури.


Майже півсотні дітей кримських біженців пішли до шкіл і садочків Рівненщини


За словами Богдана Дойчука, нове оснащення має значно вищий рівень, аніж те, яким донині користувалися лікарі пологового будинку. До речі, на 6 пологових залів у них був лише один реанімаційний столик і кілька кювезів. Деяким із них уже понад 30 років, тож вони виходять з ладу. Тому нове обладнання, без сумніву, стане у пригоді сарненським медикам.

Проте, на жаль, потреби в оновленні матеріально-технічної бази лікарні на цьому не вичерпуються і є досить вагомими. Тож вони сподіваються на продовження співпраці з німецьким підприємством.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ