Ми у Facebook
14.04.2014, 09:50

Вчені створили пристрій, який дозволяє рухати паралізованими ногами

Імплантат імітує сигнали, які змушують спинний мозок знову рухати паралізованими кінцівками.
Вчені створили пристрій, який дозволяє паралізованим рухати ногами Американські вчені випробували революційний пристрій, який дозволяє пацієнтам знову рухати паралізованими кінцівками.

Як повідомляє The Daily mail, пристрій імплантують в області хребта. Він імітує сигнали головного мозку, які змушують спинний мозок реагувати і рухати тілом. Керувати імплантатом пацієнту доводиться за допомогою дистанційного керування. Вчені з Університету Луїсвілю і Каліфорнійського університету кажуть, що працювали над винаходом 30 років. І лише зараз технологія досягла того рівня, щоб можна було її випробувати.

Винахідники кажуть, що пристрій не позбавляє паралічу остаточно. Добровольці, які погодилися на імплантацію, досі не можуть ходити. Однак вони свідомо рухають ногами, роблять різні вправи і вчаться стояти. Науковці кажуть, що стимуляція сигналів змушує спинний і головний мозок частково відновлювати втрачені нейронні зв'язки.

Розробники сподіваються, що їхній винахід змусить організм пацієнтів вилікувати себе і відновити моторні функції повноцінно.

За інформацією tsn.ua





На правах реклами