Ми у Facebook
14.04.2014, 17:33

Рівне: списки добровольців передадуть до міліції

Громадські активісти звинуватили представників силових структур Рівненщини у бездіяльності щодо формування батальйону територіальної оборони. Добровольцями у військкоматах записалось близько 1,5 тис. осіб, із них тих, хто може нести службу – близько 600. Але їх потрібно навчати, кажуть активісти.
Розмова про це відбулась на засіданні президії Рівненської облради 14 квітня. У зв’язку із загостренням ситуації в Україні, присутні громадські активісти закликали депутатів облради та представників облдержадміністрації до налагодження співпраці та активізації механізмів створення і координування військових формувань.

ВІДЕО: флешмоб "Україна єдина" у Рівному

Як зазначають у прес-службі Рівненської обласної ради, відповідно до Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» обов‘язок щодо формування загонів територіальної оборони покладено на органи Міністерства внутрішніх справ. Лише після цього військові можуть розпочати з ними навчання. Тож вирішено списки осіб, які записались добровольцями, передати зі всіма контактними даними з військкоматів до міліції, та активізувати роботу з формування та навчання таких загонів добровольців.

Депутат Рівнеради збиратиме по 600 гривень на навігатор для військових

- Ці люди повинні пройти медичну комісію, відповідний інструктаж, адже йдеться про поводження зі зброєю, - наголошує голова Рівненської облдержадміністрації Сергій Рибачок. - Такі вкрай відповідальні питання повинні вирішуватись у суворій відповідності до закону.

Рівненських журналістів просять не стати "зброєю" російських спецслужб





На правах реклами