Ми у Facebook
15.04.2014, 13:48

Рада не підтримала проведення виборів мера в два тури

Український парламент не підтримав закон про обрання міських голів, який передбачає, що вибори мера відбуватимуться у два тури в тих містах, де кількість жителів становить понад 500 тисяч.
За законопроект про відповідні зміни до закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» проголосували 194 народних депутати за необхідних 226, повідомляє Радіо Свобода.

За законопроект не голосували комуністи, а фракція Партії регіонів дала лише один голос.

У день виборів в Україні може відбутися референдум про державний устрій

Ця законодавча ініціатива по суті ґрунтується на законопроекті №1098, який вніс до парламенту народний депутат Микола Катеринчук.

За словами Катеринчука, міст, які б підпали під дію цього закону, в Україні 8 (Київ, Харків, Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Львів, Кривий Ріг).

Місцеві вибори - за новими правилами: Верховна Рада ухвалила зміни до виборчого закону

Обраним міським головою (у містах з населенням понад 500 тисяч жителів) вважався б кандидат на посаду міського голови, який одержав на виборах більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

За документом, якщо жоден із кандидатів на посаду міського голови не набирає абсолютної більшості – відбуватиметься повторне голосування за двома кандидатами, які набрали найбільшу кількість голосів виборців. У законопроекті значно деталізовано порядок проведення повторного голосування. Профільний комітет рекомендував ухвалити цей документ за основу.





На правах реклами